Lee Mason har varit domare i Premier League i femton år och sågs inför matchen mellan Arsenal och Brentford lördagen den 11 februari som en snygg och stabil domare. Mason, som var VAR-domare, gjorde ett stort misstag när han inte dömde offside i 1-1-matchen mot Brentford.

När det återstod 15 minuter av matchen ledde Arsenal med 1 – 0 efter ett mål i den 66:e minuten av Leandro Trossard kvitterade Ivan Toney. I upptakten till målet var Christian Nørgaard offside och målet borde ha strukits.

Läs: Sheikh Jassim Bin Hamad Al Thani har lagt ett bud

Den engelske domaren ska ha fokuserat på ett eventuellt regelbrott och därmed glömt att dra offsidelinjerna.

Efter matchen bekräftade den förre Premier League-domaren och nuvarande representanten för domarorganet PGMOL Chris Foy att Christian Nørgaard var offside i upptakten till Ivan Toneys mål, och Arsenal fick också en ursäkt. (Men fortfarande bara 1:a poängen)

Mason förliste veckan efter, och nu är han helt klar som domare.

På fredagen bekräftar domarorganet PGMOL att man kommit överens med Mason om att avsluta samarbetet.

I ett pressmeddelande tackar PGMOL Mason för hans hängivna insatser och önskar honom all lycka i framtiden.

Läs: Chelsea firade lite i förtid efter att ha värvat supertalangen Andrey…