Med två måls ledning i ryggen hade Kalmar inga större problem att säkra sitt allsvenska kontrakt i kvalet mot IK Brage. Efter 2-2 i eftermiddag vann man med sammanlagt 4-2.
IK Brage skapade en del farliga chanser i den första halvleken, men Lukas Hägg Johansson stod i vägen och höll nollan de första 45 minuterna.

I starten av den andra mattades Brages offensiv och hemmalaget tog över spelet, men utan att skapa några superchanser. Ledningsmålet skulle dock komma för Kalmar. Efter ett inkast och lite flipperspel i straffområdet nådde bollen pannan på Fidan Aliti. Från nära håll nickade han in 1-0 i matchen och 3-0 sammanlagt.

Les: Benjamin Hjertstrand klar för ÖSK Fotboll

Brage försökte trycka på framåt och Kalmars Piotr Johansson maskade till sig ett rött kort. Men KFF stack upp med fem minuter kvar och säkrade det allsvenska kontraktet med sitt 2-0-mål.

Jonathan Morsay reducerade direkt efter 2-0-målet och Christian Kouakou kvitterade efter sin egen straffmiss, men det saknades fortfarande två mål för Brage, som får försöka ta sig upp i Allsvenskan nästa säsong istället.