Spurs-supportrarna hade en dålig känsla i halvtid. 0-2 bakom Manchester United på hemmaplan, 6-1-förlusten mot Newcastle förra helgen låg där och gnagde. Sedan satte Ryan Mason fart på Spurs-spelarna och tog tillbaka en poäng med en kvittering till 2-2. Erik ten Hag var allt annat än glad.

– Vi var helt enkelt inte tillräckligt bra i 90 minuter. ”När jag tänker på de första 45 minuterna var vi fantastiska”, sa Ten Hag till BBC.

LÄS: Går verkligen in för Philips-signering

Jadon Sancho behövde bara sju minuter för att göra mål, Marcus Rashford följde upp med 0-2-resultatet strax före paus. Sedan kom det återkommande problemet för världens största klubb. Oavsett vilken manager som har lett United de senaste tio åren så slösas en betryggande ledning helt i onödan.

Ten Hag har förklaringen till vad som händer.

-Vissa spelare tror att de kan spela matchen till 90 procent. Vi tappade fokus. Jag vet att spelarna inte är robotar, men man måste vara där varje vecka, säger United-tränaren.

Återigen kämpar United med att de själva är den största utmaningen. Erik ten Hag har fortfarande långt kvar i truppen. 90 procents insatser kommer garanterat att straffas hårt av motståndarna i världens tuffaste liga. Då hjälper det inte att Rashford gör sin bästa säsong ever.