Vi har sett hur Arsenal den här säsongen kört över motståndare, vänt matcher och säkrat poäng eller seger. Mot Chelsea, i fästningen Stamford Bridge i söndags, visade Artetas ungdomsgäng att de även har laget som går till extratricken i bortamatcher som går mot en naturlig poängdelning.

För mot Chelsea var det två lag som båda hade sina chanser, men som hade svårt att ta första poängen. Detta kom förstås också som ett resultat av att både Potter och Arteta inte tog några risker med att öppna upp sitt försvar.

LÄS: AC Milan vill inte sälja, men det hindrar inte ständiga jätteerbjudanden…

Det var först efter 62 minuter som en boll kom stötande in i planen, där den så småningom hamnade hos Gabriel Magalhaes, som säkert placerade hörna längre in i mål. Chelsea tryckte på för en kvittering, men Arsenal visade hela vägen att de har ett stensäkert försvar som den här säsongen håller i sig till slutet av matchen. Inte helt överraskande var det mittbacken William Saliba som utsågs till Man of the Match.

Martin Ødegaard ledde Arsenal fram till den 87:e minuten då han byttes ut. 0-1 vinst i en tät match mot vad som anses vara en av de bästa klubbarna i Europa, det var ytterligare ett test Arteta och Arsenal-spelarna klarade. Nu kan vi bara förstå att det kan gå hela vägen till trofétabellen.

Pep Guardiola och City hade en dag på sig att roa sig på första plats i Premier League innan Arsenal tog tillbaka tronen.