Går neppe helt som planlagt.

RB Leipzig sportssjef Markus Krösche har insistert på at de ikke er interessert i å skille måter med spissen Timo Werner, som har vært knyttet til Manchester United, Liverpool og Chelsea.

23-åringen har vært i enestående form for Leipzig de siste sesongene, og skapt interesse fra noen av Europas største lag som et resultat.

Les: Tidlig julegave til FC København fans

Imidlertid signerte han en ny fireårskontrakt i august, og Krösche sa til Bild at Leipzig ikke har noen interesse i å selge Werner så kort tid etter at han gikk med på en ny avtale med klubben, en avtale som varer frem til 2023.

Prøve å skremme med utkjøpsklausul
«Timo forlenget kontrakten sin med oss nylig, og vi tenker ikke på å gi ham slipp i det hele tatt,» sa Krösche.

Bild at Werner har en løslatelsesklausul som kan stige til € 60 millioner avhengig av om han når noen forhåndsavtalte mål. Imidlertid vil denne klausulen også falle for hvert år som går.

«Problemet» til sportssjefen er at hvis Timo Werner fortsetter slik han viste i gårsdagens Bundesliga oppgjør trengs det mer enn 60 millioner euro å «skremme» storklubbene.

Les: «Duck face»-selfies fikset ved hjelp av spagetti

 

Klausulen har vært gjenstand for mye debatt i Tyskland. Rett etter at Werner skrev ny avtale, hevdet Kicker at den ligger et sted nærmere € 30 millioner, men Bild har siden uttalt at det er nesten det dobbelte av det.

Selv om klausulen er € 60 millioner, er det lite sannsynlig at Liverpool, United eller Chelsea vil bli trekke på skuldrene av den. Werner imponerer med 19 mål og ti assists sist sesong, og sørger får at det blir små tall denne sesongen. Så langt er det 13 mål og seks assist på bare 15 opptredener.