Sander Berge løper lykkelig

Det er ikke måte på skryt som tildeles Sander Berge denne sesongen. Stopper og lagkamerat var John Egan var enig i at den norske midtbanespilleren var «Man of the Match» og hadde følgende hyllest inn i Sky sports kameraer etter gårsdagens kamp mot West Brom: «Erfaring og kvalitet gjorde utslaget. Sander er en av de beste som noen gang har spilt i denne divisjonen».

Det var en skikkelig sliteseier, først i det 58.minutt kunne hjemmefansen på Bramall Lane slippe løs jubelen. Med gårsdagens 2 – 0 seier har Sheffield United 85 poeng og er med det sikret direkte opprykk til Premier League. Burnley som leder klart sikret opprykk for nesten en måned siden.

Les: Pochettino gjøre seg klar for et etterlengtet comeback i Premier League

Sheffield United våknet etter Sander Berge sitt mål som kom etter en forsvarsfeil Brandon Thomas-Asante. Ballen snappet opp av Iliman Ndiaye som serverte en perfekt ball til Berge. – Anel Ahmedhodzic trygget seieren i det 76. minutt.

«Beste øyeblikk i mitt liv»

Gardner-Hickman slo en blind bakoverpasning og forærte hjemmelaget ballen. Ndiaye nådde den først og lurte vekk WBA-forsvarer Semi Ajayi med en frekk skuddfinte. Han kunne ha avsluttet selv, men så Berge på et tungt løp og rullet ballen til ham. To WBA-spillere skled inn mot ham fra hver sin side for å blokkere, men Berge var iskald og banket ballen i mål før de nådde fram.

I det 76. minutt ble et hjørnespark klarert rett til George Baldock, som på volley sendte ballen inn i feltet igjen. Ved lengste stolpe satte Ahmedhodzic foten på ballen og punkterte kampen.

LES: Kroatisk media: Manchester United sikrer seg VM-helt

I det 13. minutt burde WBA ha fått straffe da Max Lowe felte Brandon Thomas-Asante. TV-bildene viste at det var innenfor 16-meterstreken, men gjestene fikk bare frispark. Det er ikke VAR i mesterskapsserien.

Sheffield United spilte seg inn i kampen, men var litt heldig som ikke lå under til pause.

I den omgangen var det Sheffield United som ble nektet straffespark, først da Jed Wallace brukte ulovlige midler mot James McAtee og senere da Oli McBurnie ble dyttet av Darnell Furlong da han skulle nikke inn et Berge-innlegg ved lengste stolpe.

Sheffield United var i 2019 tilbake i Premier League for første gang siden 2007, men det ble nedrykk etter to sesonger. Denne gang håper fansen at det skal vare.

WBA innledet kampen klart best og burde ha ledet tidlig. Før det var spilt to minutter fikk Karlan Grant ballen servert av Jed Wallace. Fra kort hold greide han ikke å bestemme om han skulle nikke eller ta den ned. Ballen traff ham, gikk i bakken og over.