Motiverende

Ingen trenger å lure lenger på hva Manchester United manager Ole Gunnar Solskjær mener om Edinson Cavani. – Han sammenligner effekten av Cavani har på Manchester United med Teddy Sheringham på Old Trafford på slutten av 90-tallet.


Sheringham kom til United som en 29-åring i 1999 og brukte sin erfaring til å utvikle de unge spissene på Sir Alex Fergusons lag – inkludert Solskjær selv. Det Teddy Sheringham ga Ole Gunnar Solskjær den gangen er noe han er evig takknemlig for.

Les: Ancelotti bekreftet forventet Everton-exit

The Red Devils signerte Cavani – som fyller 34 år i februar – i sommervinduet 2020, og Solskjær sier at han har en lignende innflytelse som Sheringham på de yngre spissene Mason Greenwood, Marcus Rashford og Anthony Martial.

«Teddy kom i 1997 med sin erfaring, og jeg lærte mye av ham. Jeg tror han [Edinson Cavani] har kommet inn og nesten vært en lignende type innflytelse,» sa Solskjær til Sky Sports.

«Vi var unge spisser som lærte av Teddy. Nå har Cavani fått Mason, Marcus og Anthony til å lære opp. Edinson har vært et flott tillegg til laget».

«Han går foran med et godt eksempel, han arbeider profesjonelt. Hans lidenskap, han elsker fotball, han elsker å jobbe hardt for laget. Det er aldri meg før noen andre, laget er alltid først».

«Hvis han gjør en feil, er han den som alltid prøver å gjøre opp for det. Hvis han løper til nærmeste stolpe og bommer, vil han gjøre det igjen og igjen.»

Les: Jason Tindall har gode nyheter

Sheringham tilbrakte fire år på Old Trafford, og scoret 46 mål i 153 opptredener i alle konkurranser for klubben – inkludert det berømte utligningsmålet mot Bayern München under Uniteds berømte Champions League-triumf i 1999.

I løpet av sine fire år i United vant England-spissen tre Premier League-titler, FA Cup og Champions League.

Cavani har fem mål for United så langt denne sesongen og er kontrakt med United frem til sommeren 2021, med mulighet for ytterligere et år.