Jadon Sancho og Erling Braut Haaland (foto: Dortmund)

Sett i etterpåklokskapens lys så kan Ronald Koemans avgjørelse fra hans tid i Everton best sammenlignes med å være den som sa nei takk til The Beatles, eller Harry Potter. I 2016 kom det en forespørsel på bordet til Everton manager Ronald Koeman (Nå manager for Barcelona) om han var interessert i en nordmann som bare hadde en tanke i hodet. – Å score mål!.

I 2016 hadde Everton ansatt en ny sjefsspeider. Steve Walsh hadde rekruttert for Leicesters lag da de tok sin utrolige ligatittel i 2015/16, og da Walsh var ny i jobben i Everton, hadde han sett ut som en spiller som i dag er verdt godt over en milliard kroner.

Les: Gareth Bale har avtalt den Store praten

Det var Erling Haaland som han hadde speidet. Nordmannen spilte da i den norske andre divisjonen, og Walsh hadde ordnet en avtale.

  • Jeg overbeviste Salzburg-spissen Erling Haaland og faren om et trekk til en verdi av 40 millioner kroner, sa Walsh i et intervju med The Athletic 2019.

Haaland trente med Everton i fire dager, men Everton og daværende trener Ronald Koeman var ikke imponert nok til å signere ham for 40 millioner.

Denne sesongen (2020/21) scoret Haaland 41 mål og tolv assister på 41 kamper for Borussia Dortmund, og det har tiltrukket mange klubber. En av disse er Barcelona.

I samme intervju påpekte Walsh også at han tilbød Everton-spillere som Andy Robertson og Harry Maguire, som senere ble rekruttert til andre klubber for betydelig mer.

Les: Cristiano Ronaldos nye hotell åpner mandag