Rykket opp med Start i fjor, rykker ned til ny klubb i år

(c) Bilde: KFUM: Alexander Pedersen
Top Article ad

Alexander Pedersen kommer nå til en klubb som lenge har slitt med å få på plass en god keeper, KFUM. – Det ble ikke noen videre karrière i Start etter at de rykket opp til Eliteserien.

Pedersen er 24 år gammel og kommer fra Hønefoss. Han har tidligere spilt for Hønefoss BK, Kongsvinger IL og spilte sist sesong for IK Start. Han debuterte i «Adecco» Ligaen i 2014 og har spilt et par aldersbestemte landskamper for Norge.

Les: Tuttosport: Icardi kjøpes og selges direkte videre – pronto!

Alexander Pedersen har signert en ettårsavtale med KFUM Oslo.

Oslo-klubben har slitt på keeperplass denne vinteren, etter at Knut-Andrè Skjærstein pådro seg en skade. KFUM har derfor kun stått med tidligere Bodø/Glimt-keeper Simon Thomas som alternativ mellom stengene.

Les: Mens Solskjær grubler over luksusproblemet sitt, nyter vi Englands neste store
Trener Jørgen Isnes var derfor nødt til å se etter en ny keeper, og «Kåffa»-sjefen er glad for at valget endte på Pedersen.

– Som spiller har han gode lederegenskaper, bra deng i foten og en offensiv anlagt keeper, sier Isnes til egen klubb.

Hovedpersonen selv var fornøyd med avtalen med Oslo-klubben.

– Laget har et veldig sterkt keeperteam for øyeblikket, og konkurransen er hard – og det liker jeg. Så jeg gleder meg til å ta fatt på sesongen og komme igang med kampene, sier Pedersen.


Burvokteren kommer opprinnelig fra Hønefoss, og har vært fram og tilbake i moderklubben siden 2014. Pedersen har også spilt flere sesonger for Kongsvinger, i tillegg til at han var en del av Start-laget som rykket opp til Eliteserien i fjor.

Pedersen har også flere u-landskamper for Norge.