Rutinert stopper forlenger med serielederen

(c) Bilde: Aafk: Oddbjørn Lie

Aalesund har virkelig snudd skuta i år og dundrer trolig tilbake til Eliteserien. Sommeren startet med å sende Rosenborg ut av cupen og etter det har det kun vært seire. For en liten uke siden slo de Skeid på bortebane og holdt unna for Start som har fått opp tempo og nå er oppe på tredjeplass bak Sandefjord.

En viktig brikke i forsvaret til Aalesund er Oddbjørn Lie som akkurat har blitt enige om å forelenge.  Lerstad-guttens nye avtale strekker seg ut 2020-sesongen.

– Det er viktig for laget å ha kontinuitet og spillere som forstår kulturen og verdiene i klubben, og i så måte er vi veldig glade for å ha med oss Oddbjørn videre. Han bidrar sportslig, med sin rutine og klokskap også, selvsagt. Det er tross alt det aller viktigste, sier hovedtrener Lars Bohinen.

Les: Bekreftet: Antonio Conte har fått drømmespilleren sin

Oddbjørn kom i likhet med tvillingbror Andreas til Aalesunds Fotballklubb i 2004, 16 år gammel. Lie-brødrene ankom fra Herd.

I sin første sesong som AaFK-spiller fikk Oddbjørn to obligatoriske kamper. Debuten kom i cupen mot Hovding. Oddbjørn fikk også spilletid på tampen av sesongen i borteoppgjøret mot Moss i 1. divisjon. Fra AaFK gikk veien til Hødd i 2006, et opphold som varte til 2010. Mannen med U19-landskamper for Norge ble hentet til Briskeby og Hamarkameratene – hvor han etter hvert ble kaptein.

Les: ESPN: Tottenhams 700 millioner-kroners overgang i boks!

I forkant av 2014-sesongen skulle Oddbjørn Lie vende hjem til Ålesund. AaFK, klubben han kom til som relativt ubeskrevet blad ti år tidligere, ønsket igjen hans tjenester. HamKam prøvde å beholde Oddbjørn, lagets kaptein, men lysten på en retur til hjembyen ble for sterk.

Oddbjørn, vokst opp på tjukkeste Lerstad, fikk sin første obligatoriske AaFK-kamp på ti år da han kom inn i sjette serierunde 1. mai 2014, hjemme mot Viking. Han kom inn for Hugues Wembangomo i det 71. minutt. Aalesund tapte kampen 1-2. Oddbjørn Lie kan skilte med over 100 kamper i serie og cup for tangotrøyene, og er en viktig brikke i dagens opprykksjagende AaFK-lag.

Hovedpersonen selv forteller at han og klubben har hatt en dialog om forlengelse siden starten av sommeren. For litt siden ble partene enige, og dermed får sunnmørspublikummet gleden av Oddbjørn Lie enda en sesong. Stopperen med over 100 kamper for tangotrøyene er glad for å ha satt penn til papir.

– Jeg har vokst opp her i byen og fulgt AaFK i mange, mange år. Jeg har vært en del av klubben lenge, så det er klart at det betyr veldig mye for både meg selv og familien min, sier Oddbjørn, som ser for seg flere sesonger i AaFK-trøya, men tar én sesong av gangen.

– Så lenge både klubben og jeg har lyst, og kroppen er grei, så tar jeg gjerne flere år. Dialogen med Lars og Bjørn Erik har vært grei, og det er den i det daglige også. Skulle det bli aktuelt å forlenge også etter neste år, så blir det vel å ta en kaffe på kontoret til Bjørn Erik, så går det i orden kjapt.

Den solide stopperen med den silkemyke venstrefoten er nå eldst i AaFK-troppen. Han er en naturlig leder – rolig og rutinert.

– Jeg håper jeg har en del fornuftig å komme med som andre kan dra nytte av, sier han selv, og går inn i høsten med rykende fersk kontrakt med Sunnmøres stolthet.