Rosenborg vinner og imorgen får vi vite om Lillestrøm rykker ned

Får ikke med seg U15-kapteinen. (c) Foto: RBK:

Rosenborg fortsetter å vinne, mens både Brann og Molde gir ifra seg poeng. Rosenborg tok imot Sarpsborg 08 på Lerkendal. Før idag hadde ikke Alexander Søderlund fått nettkjenning siden mai, idag sørget han for det og var samtidig arkitekten bak enda et mål. 

Brann – Sandefjord 1 – 1

Brann møtte bunnlaget Sandefjord, en ting er helt sikkert, det blir tøft å ta igjen Rosenborg nå.  Molde vant sin kamp mot Strømsgodset på Marienlyst stadion (1 – 2), men det hjelper trolig ikke, de ble hektet av gullkampen for et par uker siden. (12.poeng bak Rosenborg)

Les på Popidol: Vi har ventet utrolig lenge på Captain Marvel

Nå som Rosenborg vinner Eliteserien ser jeg ikke hvordan de kan bytte ut Rini Coolen

  • Rosenborg: 52 poeng
  • Brann: 48 poeng
  • Molde: 40 poeng
  • Haugesund: 38 poeng

«Det var fantastisk. Det er alltid fint når konkurrenten mister poeng, men vi må også vinne selv. Det var tøft» sier Rini Coolen, Rosenborg-trener, til Eurosport.

Kvarteret før slutt, på stillingen 1–1, fikk Søderlund en ball feilvendt. Han viste igjen sine kvaliteter, han spant rundt, brukte et touch og satte ballen i nærmeste kryss med venstre.

Rosenborg utnyttet at Sarpsborg åpnet seg på tampen. Mike Jensen spilte til Søderlund som videre spilte fri Yann-Erik de Lanlay.

Resten av jobben gjorde rogalendingen, med en herlig avslutning i bortre kryss.

«Det smakte godt. Det er ingenting som slår dette», sier de Lanlay til Eurosport.

Start vant i forrige runde mot nedrykkkollega Lillestrøm og vant i dag en sjelden borteseier mot Bodø/Glimt på Aspmyra.

Det er rimelig klart at Sandefjord er OBOS-Ligaklubb neste år bare 14.poeng på 23.kampen er oppskriften på nedrykk. Lillestrøm har tapt sine to siste kamper og har bare fått fire poeng på sine fem siste. Start derimot sanker poeng mye fortere, de siste fem kampene har de hentet åtte poeng.

Les: Sogndal klarer ikke direkte opprykk

I morgen tar Lillestrøm imot Tromsø på Aspmyra, blir det tap er det trolig de som tar følge med Sandefjord ned.