(foto: rbk)

Bare for å avklare med en eneste gang Pål André Helland er trønder, han Rosenborg for snart 16 år siden. – Den 31 år gamle midtbanespilleren er nå uønsket på Lerkendal og har fått beskjed om å finne seg en ny klubb. – Lokalavisen Nidaros er litt sjokkert over at nå som han er på klubbjakt ikke avviser at han kan spille for noen av RBK rivaler.

Merkelig å skulle være være lojal etter å fa fått avskjed på grått papir.

Les: Nå er det John Terrys tur

Pål André Helland hadde følgende å si til Nidaros: «Hva som skjer med meg, det er ikke opp til meg. Den avgjørelsen er det andre folk som tar. De prøver forgjeves å finne en klubb som vil ha meg»


I intervjuet bekrefter han at han har fått beskjed fra sin nye trener, Åge Hareide, om at han ikke kommer til å bli satset på. «Akkurat nå handler det om at jeg har fått beskjed om å finne meg ny klubb, og da gjør jeg det. Jeg kan ikke bruke noe tid på å tenke mer på det, slik er livet. Da må man bare gjøre det, slik er fotballens brutale bransje. Da må jeg agere ut ifra det»

Så kommer spørsmålet om rivaler fra avisen. – Lillestrøm skal være en av de som har vist interesse, vi i Sporten tror mer på Brann. (Hovedtrener i Brann Kåre Ingebrigtsen fikk massiv støtte av Helland da han fikk sparken av Rosenborg for to år siden.

– Ingenting er uaktuelt, jeg må jobbe en plass jeg også, sier Helland.

Les på F7: Joss Whedon med ny serie om kvinner med overnaturlige evner