Rosenborg i villrede har likevel sendt ut en pressemelding

Rosenborg er veldig usikre på hvordan de skal forholde seg til at deres store stjerne Nicklas Bendtner har vært på byen igjen. – Han har ringt hjem og var fryktelig lei seg.

Rosenborg forteller om hendelsen i en pressemelding lagt ut på sin egen hjemmeside akkompagnert at et flyfoto av Lerkendal.

Vi har alle ringt hjem en gang eller to og hvert litt tørre i kjeften.

– Søndag formiddag ble vi orientert om at det hadde vært en uheldig hendelse i København der Nicklas Bendtner hadde vært involvert. Det var en svært nedbrutt Nicklas Bendtner som selv kontaktet klubben og informerte om hva som hadde skjedd. Hele søndag ble brukt til å innhente så mye fakta som mulig. Som forventet ble medieinteressen voldsom både fra Danmark og Norge. Vi har forsøkt å svare uten å kunne gå i detaljer, heter det i pressemeldingen.

Les: Den komplette skandalelisten til Nicklas Bendtner

RBK skriver at Bendtner har vært i København i noen dager for opptrening etter skade og at han etter planen skal være tilbake i Trondheim snart. Planen er at han skal stå skolerett for ledelsen på Lerkendal på tirsdag.

– Vi vil da i fred og ro gå gjennom det som har skjedd og vurdere hvordan klubben skal reagere. Vi vil behandle Nicklas på den måten han har krav på uansett handling.

Klubben skriver også at de har vært i kontakt med det danske taxiselskapet og orientert om hva klubben vurderer å foreta seg, samt uttrykke beklagelse for hendelsen selv om den ikke har kjennskap til detaljene.

Mister Hår-vokssponsor !

Rosnborg har ikke bestemt seg, men det har en av hans sponsorer

Nicklas Bendtner har jobbet som ambassadør for ID Hair, som selger hårvoks. De har nå trukket seg fra samarbeidet med dansken, på grunn av «det voldelige sammenstøtet» som skal ha skjedd i København natt til søndag.

«Som følge av det voldelige sammenstøtet mellom Nicklas Bendtner og en taxisjåfør i København og som senere ble politianmeldt har ID Hair med omgående virkning opphevet samarbeidet med Nicklas Bendtner», skriver bedriften i en pressemelding.

Passer trolig ikke inn med deres hår-voksverdier lenger.

Daglig leder i RBK, Tove Moe Dyrhaug, tok seg tid til VG kvart på tre mandag.

– Nicklas er tilbake i morgen (tirsdag), og da vil vi sette oss ned med ham, er budskapet til Dyrhaug, som sier at «alle skjønner at det ikke er en artig sak å være involvert i».

– Har dere tenkt noe på eventuelle sanksjoner om Nicklas blir dømt?

– Nå er det viktig for oss å innhente fakta. Så får vi se hva vi gjør videre, når vi kjenner saken godt nok, svarer RBK-lederen.

– Det er overhodet aldri heldig når spillere eller personer tilknyttet klubben er i uheldige hendelser. Men Nicklas har oppført seg eksemplarisk hittil. Så har vi denne saken, og så får vi se hvordan vi løser den, sier hun, og forventer at Bendtner selv kommer til å uttale seg om saken i løpet av de nærmeste dagene.