Ronny Deila gikk betydelig ned i lønn for å fortsette i Vålerenga

(c) Bilde: VIP: Ronny Deila gir Aron Dønnum en bamseklem
Top Article ad

En tiendeplass i Eliteserien gir absolutt ingen grunn til høy sigarføring, Vålerenga er langt under egne mål, likevel har de valgt å forlenge med hovedtrener Ronny Deila. 

«Jeg er utrolig glad og stolt over å få fortsette å være en del av Vålerenga. Jeg føler at de tre årene som har vært har vært utfordrende, men ser mer enn noen gang et stort potensial i klubben vår» sier Deila til Vålerenga sine sider.

Ifølge VG har Ronny Deila gått med på en betydelig lønnsreduksjon i sin nye avtale.

Det som startet bra denne sesongen ble etter sommeren avløst av en ekstremt svak høst. Da Vålerenga gikk inn i sommerferien var 25 poeng samlet, etter det bare 9 poeng. (En like bra høst som vår ville bragt Oslo laget til ca en fjerdeplass, (Odd har 52 på fjerde))

Led: Danskene elsker norske fotballledere, nå er det Inge Andre Olsen sin tur

Ronny Deila har fått tillit til å gjennomføre prosjekt ungt og lokalt.

Styreleder Thomas Baardseng er tydelig på at kontinuitet er avgjørende for suksess i framtiden.

«Vi er alle enige om at det har vært en svært skuffende høstsesong for Vålerenga. Men dette kan ikke stå i veien for å fortsette det gode arbeidet som har vært lagt ned, og som nå skal fortsette»

«Vi skal bygge en klubb som ikke er avhengig av eksterne midler i fremtiden. De totale kostnadene skal harmonere med inntektene. I Ronny Deila har vi en trener som ikke bare forstår hva dette innebærer, men han blir også trigget av oppgaven med en slik forutsetning»

«Vi skal ikke bruke penger vi ikke har, vi skal satse på de unge kreftene vi har. Det trigger meg, og er en stor motivasjon i seg selv, sier trener Deila.

Les: Jadon Sancho kan få norsk lagkamerat

Ronny Deilas opprinnelige avtale med Vålerenga strakk seg ut neste sesong. Den er nå forlenget med to år.

– Mange med hjerte i klubben er naturlig nok såret etter høstsesongen. Jeg er såret selv, for det går på klubbens ære løs, og det kjenner jeg også på. Dette gir meg en voldsom energi og et driv for å utvikle Vålerenga videre. Vi skal slå tilbake, sier Deila.

Baardseng understreker samtidig også at hensynet til økonomi blir viktig for klubben på veien videre.