Ronald Koeman i ferd med å løfte seg selv og Nederland til gamle høyder

Får fortsatt skylda for det meste som går galt hos Everton om dagen.

Det spørs hvor mye mer tap det tyske fotballforbundet tåler fra deres landslagssjef Joachim Löw. – De fornyet kontrakten etter at de ble sendt med halen mellom beina ut av VM i Russland i sommer, men det som skjer i Nations League nå er ikke bra for tysk selvfølelse.

Lørdag var det klar for en klassisker da Nederland tok i mot Tyskland.  – Begge de to «tidligere» fotball-supermaktene var i poeng nød. Tyskland spilte 0-0 i deres oppgjør mot de franske verdensmesterene, mens Nederland gikk på et 2-1-nederlag mot Didier Deschamps ‘tropper. – Det er en ting å få problemer mot Frankrike og bare oppnå et uavgjort resultat, det er noe helt annet å bli senket av Nederland.

Les: Legenden er tilbake

I februar overtok den tidligere Everton-sjefen tok over for Dick Advocaat i februar. Ronald Koeman som i sin tid som aktiv blant annet spilte for Barcelona har trent mange klubber, han fikk mye å bevise etter at hans tid som manager for Everton ga han et fiasko stempel. Nederland som i en årrekke nå har gått fra landslagssjef til landslagssjef og prestert på nivå med Norge har også et behov for å reise kjerringa. – Landslaget og Koeman passer som hånd i hanske, de har begge mye å bevise.

Det var en jevn kamp en stund, men etter en stund satte Nederland igang det som bare må omtales som en lekende og underholdene fotball.

Et hjørnespark fant Beşiktaş Ryan Babel, som nikket knallhardt mot mål. Hans avslutning ble stoppet av tverrliggeren, mens tyskerne ikke fikk med seg hvor det ble av ballen, stupte Van Dijk fram og satte den i mål.

Les: Marco van Basten velger familien fremfor FIFA

 

Og selv om Tyskland kom til flere gode sjanser, blant andre ved Leroy Sané, klarte aldri Joachim Löws menn å forhindre deres tredje strake tellende kamp uten seier.

For da tyskerne jaget utligning, fikk Memphis Depay og Quincy Promes en glitrende mulighet på en kontring. Den tidligere United-spilleren kunne til slutt spasere inn 2–0, etter at førstnevnte fosset gjennom hele tyskernes territorium.

Og i det siste tilleggsminuttet, kom Nederlands tredje scoring: Georginio Wijnaldum plukket opp ballen tjue meter fra mål, fintet Jerome Boateng på rumpa og dunket ballen inn bak en hjelpeløs Manuel Neuer.

Nederland går forbi Tyskland i tabellen og tar andreplass i puljen etter Frankrike som fortsetter med suveren fotball.

Les på Popidol: Snart får Messenger angrefunksjon

Skal vi tippe om næmeste fremtid, noe som er vanskelig å gjøre, tror vi Tyskland, med mindre det skjer noe veldig raskt bytter ut landslagssjef Joachim Löw og at vi får en motsatt situasjon i Nederland som etterhvert vil begynne å bli stolte igjen av sitt landslag og langslagssjef.

 

 

Nederland – Tyskland 3-0
UEFA Nations League A Gruppe 1
30′ 1-0 Virgil van Dijk
87′ 2-0 Memphis Depay
90′ 3-0 Georginio Wijnaldum