Romelu Lukeku strekker hendene i været!

Det er opprop i Belgia om at offside reglene må endres etter at deres kraftspiss Romelu Lukaku nå har scoret et hat-trick med ikke-godkjente mål under EM, i Belgias 2 – 0 seier i går mot Romania var Lukaku sitt mål offside med en tå.

I åpningskampen mot Slovakia satte Lukaku ballen i nettet to ganger, men VAR annullerte begge. Lørdag kveld gjentok historien seg.

Spillested var Köln Stadion.

Lukaku, som ikke har fått det til å stemme i Chelsea har vært på utlån hos Roma siste sesong. – Det er lite som tyder på at det blir retur til London i sommer. – Det som er mest sannsynlig for det som må være EMs uheldeligste spiss er en gjenforening med Antonio Conte i Napoli.

Da startende XI ble annonsert, var det klart at Domenico Tedesco gjorde endringer. Den rutinerte midtstopperen Jan Verthongen tok plass i backlinjen, mens Arsenal-stjernen Leandro Trossard ble benket. Youri Tielemans fikk også sjansen fra start. Belgia stilte opp i en 3-4-3-formasjon med Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne og Dodi Lukebakio foran.

Romania gjorde på sin side en endring. Det var Valentin Mihaila som måtte ta plass på venstre midtbane i stedet for Florinel Coman, som startet i kampen mot Ukraina.

Les: Liverpool presser på for en av Spanias beste i EM

Belgierne fikk en pangstart. Det tok nemlig bare 72 sekunder før Youri Tielemans satte inn 1-0 for Belgia, servert av Romelu Lukaku.

Belgia trommet på, og i det 18. minutt fikk Dodi Lukebakio en drømmeposisjon. Kevin De Bruyne drev ballen frem og serverte Lukebakio – som foldet inn og avsluttet med venstre. Men Florin Nita sto for en parade og klarte å redde skuddet.

Resten av omgangen var preget av spill i begge retninger. Begge lag skapte noen halvsjanser, og rumenerne så skarpe ut i overgangsspillet. Men stillingen var likevel 1-0 til Tedescos lag da dommeren puttet pipen i munnen hans.

Romania startet andre omgang strålende og hadde et par gode sjanser tidlig, men det var Belgia som kom nærmest et mål da Kevin De Bruyne skar inn fra venstresiden og fyrte av et skudd. Det var et godt skudd i kanonen, men belgieren måtte se ballen gli like utenfor Nitas venstre stolpe.

Han kunne spilt til i morgen uten å score, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

I kjent stil spilte Kevin De Bruyne i det 63 minutt en millimeterpresis pasning i bakrom.

Lukaku satte ballen kontant i nettet og jublet ellevilt, men VAR ville det annerledes og annullerte scoringen nok en gang. Uefa-grafikken viste at det virkelig kun var snakk om millimeter offside på kraftspissen. – Med en grunndigere klipp av tånegler før kampen ville det vært mål!

«Jeg synes synd på Lukaku nå. Et hat-trick av ugyldige mål i EM,»

I stedet kom den andre i det 80. minutt Kevin De Bruyne klarte en lang ball på best mulig måte. Han satte seg i en fri posisjon og kunne plassere forlengelsen.

Les på F7: 1,1 milliarder holdes tilbake

Bare et par minutter senere kom innbytter Trossard frem med ballen, og forsøkte å frigjøre uheldige Lukaku. Men en rumensk forsvarsspiller sto i veien.

Alle fire lagene i Gruppe E har nå tre poeng før siste runde.