Roma i ferd med å lande på overraskende managervalg

Paulo Fonseca er som Zorro. - De er glade i dens slags i Ukraina.

AS Roma skal være nærme å få på plass en ny manager, klubben er uten etter at Eusebio Di Francesco ble sparket i fjor. – Den italienske klubben ser tilsynelatende i retning av Ukraina for å finne sin erstatning.

Sky Sport Italy, melder at Roma går etter Shakhtar Donetsks portugisiske trener Paulo Fonseca, som har hatt stor suksess i den ukrainske klubben. – Claudio Ranieri var inne som midlertidig manager, men når han kun tok jobben på midlertidig basis gjorde styreleder James Pallotta at de ønsket seg en arbeidshest av en manager som ville gjøre jobben og ikke forsvinne til neste klubb så snart muligheten bød seg.

Les: L´Equipe: Liverpool nærme avtale med 700 millioner-kroners-mannen

46 år gamle Paulo Fonseca født i Nampula, Mozambique har tatt den tøffe veien og bygget opp trenerkompetanse gjennom å lede diverse klubber hjemme i Portugal inntil han «flyttet» ut til Ukraina.

Den 31. mai 2016 flyttet Fonseca for første gang utenlands i sin karriere og erstattet legendariske Mircea Lucescu (12 sesonger) ved roret til FC Shakhtar Donetsk og signerte en toårs kontrakt på den ukrainske Premier League laget.

Han vant nasjonalmesterskapet i sine to første sesonger, og også vunnet dobbelt i 2016-17 – som ga han tittelen som ligaens beste trener – og nådde 16 dels-finalen av 2017-18 UEFA Champions League

Roma er uten tvil den største klubben han har ledet, det er et stort tillitsvotum at de velger å kjøpe Fonseca ut fra kontrakten med Shakhtar Donetsk for 15 millioner dollar.

Les på Popidol: Modell dater steinrik gammel dverg -«Vi er elskere»