Robin van Persie. Bilde: SC Heerenveen

Den svensk irakiske venstrevingen Danilo Al-Saed som har fått kallenavnet «The Vizard» forlot Sandviken vinteren 2023 og dro til Sandefjord. Såpass bra gikk det at regjerende seriemester Bodø/Glimt var frempå i vinter og ønsket en overgang.

Det ble det ikke noe av og Al-Saed ble igjen i Sandefjord.

Kantspilleren har siden fått fortsatt stor tillit i den norske ligaen i løpet av vårsesongen og tidligere i juni skal Sandefjord blant annet ha avvist et tilbud fra Heerenveen. – Nå har den nederlanske klubben som ledes Arsenal og Manchester United legende Robin van Persie ha landet en deal.

Les: Liverpool-veteran takker overraskende nei til forlengelse hos Arne Slot

Nettavisen skriver at Sandefjord har akseptert et tilbud på 10 millioner kroner pluss bonuser og at en avtale er nær.

Det som gjenstår nå er at Al-Saed blir enig med Heerenveen om de personlige betingelsene, før den obligatoriske legeundersøkelsen kan finne sted.

Den nederlandske klubben har god representasjon av norske spillere! – Høyreback Oliver Braude kom fra Vålerenga sin ungdomssatsning for tre år siden, ventreving Osame Sahraoui kom også fra Vålerenga i fjor vinter og spissen Daniel Karlsbakk kom fra Viking også han i fjor vinter.

For en drøy måned siden annonserte Heerenveen de hadde signert Robin van Persie i det som er hans første managerjobb.

Al-Saed har tidligere innrømmet i et intervju med Expressen at han er åpen for å forlate Sandefjord for en overgang til en større liga.

– Jeg tror det er en flott mulighet for karrieren min til å ta neste steg fordi det er en større liga, du får flere øyne på deg. Det er et steg jeg vil ta, sa han da.

Høsten 2023 valgte Al-Saed å representere det irakiske landslaget. Han debuterte der i oktober og etter det har det blitt en ny opptreden i landslagsdrakten.

Les på F7: Gladiator 2 vil inneholde noen av de «største actionsekvensene som noen gang vist i en film»