Robin van Persie og tidligere Ajax president Edwin van der Sar

Hvis nederlanske Robin van Persie bringer samme engasjement til jobben som manager tror vi at 40-åringen får en lysende ledelses-karriere. – De mange spektakulære øyeblikkene ble savnet etter ha la fotballskoene på hylla i 2019.

Den nederlanske spissen ble toppscorer i Premier League to sesonger på rad, i 2011/12 sesongen ble det 30 mål og året etter 26. Han har vunnet Premier League med Manchester United i 2012/2013 sesongen og flere ganger blitt kåret til årets fotballspiller.

Les: Manchester United lager en «sparkestrategi» for Erik ten Hag

De siste årene har han vært ungdomstrener i Feyenoords akademi samtidig som han har utdannet seg og fått lisens for å bli manager på høyt nivå. – Manchester United manager Erik ten Hag har flere ganger forsøkt å hente han til sin stab på Old Trafford.

De Telegraaf skriver at Robin van Persie har hatt samtaler med Heerenveen om å overta klubben. Nåværende manager Kees van Wonderen forlater sin stilling i sommer, og da har øynene rettet seg mot det 40 år gamle ikonet, som ifølge samme avis har ambisjoner om å bli manger så raskt som mulig.

Heerenveen ligger på ellevte plass i Eredivisie. – Det er godt med norske spillere i klubben. Den 21 år gamle spissen Daniel Seland Karlsbakk kom fra Viking i januar i fjor, den 20 år gamle høyrebacken Oliver Braude kom sommeren 2021 til klubbens ungdomssatsning fra Vålerenga og den 22 år gamle venstrevingen Osame Sahraoui var også Vålerenga-spiller og landet i Heerenveen i januar 2023. Den 19 år gamle Sander Holseter-Karlsen kom fra Strømsgodset sitt andrelag i fjor sommer og spiller for U19 laget.

Les på F7: Mourinho i ferd med å gjøre «det utenkelige» for tidligere supportere