Roberto Mancini


Det italienske folk kan trekke et lettelsens sukk etter at deres landslagssjef Roberto Mancini går tilbake på egne uttalelser om at etter VM i Qatar, er det over. – Fotballegenden ble i 2018 hentet fra den russiske klubben Zenit til et landslag som var i fullstendig oppløsning.

Stemningen er nå en helt annen, Italia kommer til å bli vanskelige å slå både i EM om en liten måned og neste års VM.

Les: Sky Sports slipper overgangsbombe

Roberto Mancini har forlenget til 2026.

  • «Vi vil gi fortsatt kontinuitet i arbeidet vårt», sier det italienske fotballforbundets president Gabriele Gravina.

Så sent som i februar var Roberto Mancini overbevist hans tid på landslagssjef ville være slutt etter VM i Qatar, det er den daglige spenningen og arbeidet med å bygge et klubblag som frister. Han sa: «Jeg vil ikke lenger være trener for et landslag etter verdensmesterskapet i Qatar»

Gabriele Gravina, president for det italienske fotballforbundet er svært fornøyd med at Mancini fortsetter noe presidenten forteller i pressemeldingen.

  • «Vi ønsker å gi fortsatt kontinuitet i arbeidet vårt. Bortsett fra å vinne et pokal, er det et pågående prosjekt»

«Mancini har jobbet for oss på en strålende måte i to år, og å ta dette prosjektet frem gjøres av plikt og respekt overfor fagforeningen og våre støttespillere».

Det at Mancini nå utvider med Italia til 2026 betyr at han vil lede landslaget i EM i sommer, verdensmesterskapet 2022 og nok et europamesterskap (2024) og et verdensmesterskap (2026), forutsatt at Italia kvalifiserer seg der .

Roberto Mancini er glad for å fortsette prosjektet med Italia: ‘Vi trenger litt flaks for å vinne.’

Den tidligere Inter Milan- og Manchester City manageren må vente med sin retur til klubbfotballen.

«Jeg er veldig glad og takker presidenten, det er et flott øyeblikk,» sa Mancini på en pressekonferanse.

“Vi har utvidet avtalen. Vi vil spille i mange konkurranser, det vil ikke være lett å vinne. Vi prøver å fremme prosjektet vi har startet for tre år siden.

”Det er mange unge spillere, og vi håper vi snart vil høste fordelene av arbeidet vårt. Vi trenger litt hell i noen øyeblikk, vi vil si vårt ord i Euro. «