(c) Bilde: RBK: Rini Coolen

Da Rosenborg sparket Kåre Ingebrigtsen, hentet klubben opp sin akademitrener Rini Coolen som midlertidig hovedtrener. – En jobb han utførte så bra at det lenge så ut som om stillingen skulle gjøres permanent.

Istedenfor hentet de inn Haugesund trener Eirik Horneland og sendte Rini Coolen med en stor takk for jobben han hadde gjort tilbake til akademiet. – Det skjedde i januar i fjor, nederlenderen var i Trondheim i en jobb som ikke lenger hadde nok prestisje til å være så langt borte fra sin familie.

Les: Real Madrid forlenger med Zidanes mest betrodde

Coolen og Rosenborg har valgt å avslutte arbeidsforholdet og slutter i klubben 31. mai. Det melder klubben på sin hjemmeside onsdag.

Dermed forlater han klubben syv måneder før kontrakten hans går ut. Rini Coolen har vært leder for Rosenborgs fotballakademi i snart tre år.

I sine egne ord på Rosenborgs nettside forteller han om tiden i Rosenborg, og forklarer at han nå ser frem til å tilbringe tid med familien sin.

Les: Velger Molde å sparke Forren kan de glemme å bli seriemestre

I 2018 vikarierte han som hovedtrener for Rosenborg etter at Kåre Ingebrigtsen var ferdig i klubben. Det året tok Rosenborg både seriegull og cupgull.

«Jeg er også takknemlig for tilliten klubben viste meg da de utnevnte meg som hovedtrener sommeren 2018. Å kvalifisere seg til Europa League og å vinne «the double», er den beste opplevelsen i karrièren min», sier Coolen til rbk.no.

«Rini har gjort en god jobb på SalMar Akademiet. Men ikke minst vil han bli husket for sin jobb som hovedtrener høsten 2018 hvor vi ble seriemester og cupmester. Etter snart tre år i Trondheim uten familien er det fullt forståelig at han vil tilbake til Nederland. Ikke minst med tanke på tiden vi alle har vært gjennom de siste månedene», sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug til klubbens hjemmeside.