Det er bare å ta av seg hatten eller kaste den i støvet som Therese Johaug ville sagt om 19 år gamle Leo Cornic som har fått sitt absolutte gjennombrudd i overraskelseslaget Grorud i OBOS-Ligaen. – Og nå bærer det et stykke ut i den store verden, nærmere bestemt den svenske Allsvenskan klubben Djurgården.

19-åringen har vært meget god for Grorud i årets OBOS-liga og bidro sterkt til at klubben holdt seg i divisjonen. – Etter å ha vært ute å sykle store deler av sesongen reddet Oslo laget seg inn på slutten av sesongen og endte på en 13.plass. (av 16 lag)

«Utrolig kult å få prøve meg i Djurgården. Jeg ser fram til dette nye kapittelet med spenning, og jeg gleder meg masse», sa Cornic til Groruddalen mens han var på dugnad med Grorud.

Les: Henter amerikansk keeper i Danmark

Cornic forteller at han ikke visste om interessen før for tre dager siden.

– Det hele gikk veldig fort, men jeg er glad for at overgangen gikk i orden. Det er et steg opp for meg, men jeg føler jeg er klar for å forsøke meg på et høyere nivå, og jeg reiser til Sverige med håp om å etablere og utvikle meg og spille mest mulig.


Cornic kom til Grorud fra Vålerenga før årets sesong, og har vært en fast bidragsyter for klubben som rykket opp fra PostNord-ligaen i fjor.

Overgangsavtalen med Djurgården er Groruds første på den internasjonale scenen. Overgangssummen er konfidensiell, ifølge daglig leder Jon Ole Reinhardsen.

Les på Engelske Klubber: Petr Cech fikk testet kroppen og hjelmen mot Tottenham

Hovedtrener Eirik Kjønø innrømmer at klubben vil savne Cornic både på og utenfor banen. Djurgården ble nummer fire i årets Allsvenskan, tolv poeng bak seriemester Malmö.