(foto: real sociedad, twitter)

De unge skandinaviske talentene Martin Ødegaard og Alexander Isak har sjanse til å skrive historie for Real Sociadad. – De er klare for finalen i Copa del Rey etter 1-0-seieren borte mot Mirandés.

Svenske Alexander Isak er tatt ut og utfordrer Lionell Messi og Lucas Ocampos om prisen for denne månedens spiller i La Liga. – Dette skjer etter han senket Athletic Bilbao og nettet mot Leganes

Den svenske landslagsspissen har gjort en suksess i Real Sociedad i løpet av vårsesongen og topper baskiske klubbens interne toppscorerliste. Og på lørdag fortsetter kampen om Champions League-plassene, mot et Barcelona lag i trøbbel. (Ligger på 6.plass to poeng bak Getafe på 4.)

Les: Quique Setien har tapt garderoben

Men på onsdag kveld cup-semifinale borte mot Mirandés, måtte Alexander Isak starte på benken. Der så han lagkameraten Mikel Oyarzabal prikke 1-0 fra straffeplassen i andre omgang.

Real Sociedad, som vant 2-1 hjemme, hadde dermed en etappe i finalen og fortsatte å dominere spillet mot Segunda-laget Mirandés. Med 25 minutter igjen å spille ble Alexander Isak erstattet av Willian José, men svensken forble målløs.

Isak fliset ballen fint i mål på ekstra tid, men målet ble sendt på offside.

Real Sociedad klar for finale i Copa del Rey
Men det er nok noe 20-åringen kan ta i betraktning at hans Real Sociedad nå er klar for finalen i Copa del Rey – for første gang siden 1988. Laget vant returen med bare 1-0 og vil møte enten den lokale rivalen Athletic i finalen. Club eller Granada.

Finalemotstander avgjøres i kveld.

Real Sociedad blomstrer under trener Imanol Alguacil og ungdomslaget, med suksessspillere som Martin Ödegaard og Alexander Isak i spissen, har sjokkert både Barcelona og Real Madrid i løpet av sesongen. Den baskiske klubben vant ligaen to sesonger på rad, 1980/1981 og 1981/1982, og vant også cupen i 1987.

Siden den gang har tilhengerne av San Sebastián Club helt sikkert sultet etter suksess.

Alexander Isak har scoret 14 mål for klubben i løpet av sesongen, syv i ligaen og like mange i cupen, og har blitt koblet til kjempeklubber som Manchester United og Barcelona.

«Barça overvåker Alexander Isak fordi de ikke ønsker å gjøre den samme feilen som de gjorde med Erling Braut Haaland som de ikke fikk,» skrev El Mundo Deportivo-reporter Francesc Aguila nylig.

Real Sociedad har lært leksa og hyret inn ekstra speidere for å følge med på hva som skjer i de nordiske landene.