Real Madrid president Florentino Pérez

Det er ingen hemmelighet at Barcelona og Real Madrid ikke er venner. – I tillegg til at de to er Spanias beste klubber er byen Barcelona i Catalonia, en rik del av landet hvor veldig mange ønsker uavhengighet fra Spania.

De blir ikke bedre venner nå. Umiddelbart etter Barcelona fikk korrupsjonsanklagene mot seg innkalte Real Madrid president Florentino Pérez til styremøte og nå kommer resultatet.

Den katalanske laget er anklaget for korrupsjon, etter å ha betalt ut mer enn 8 millioner euro til tidligere visepresident for Spanias dommerkomité, Jose Maria Enriquez Negreira.

Les: Premier League-klubber i kø: Går glipp av flere hundre millioner etter uventet Bundesliga-suksess

Fredag kunngjorde en domstol i Barcelona at klubben er tiltalt for anklagene, inkludert «korrupsjon», «tillitsbrudd» og «falske forretningsdokumenter».

«FC Barcelona oppnådde og opprettholdt en strengt konfidensiell muntlig avtale med Jose Maria Enriquez Negreira, slik at sistnevnte, i sin egenskap som visepresident for den tekniske voldgiftskomiteen (CTA) og i bytte for penger, utfører handlinger som har en tendens til å være til fordel for FC Barcelona i avgjørelser av dommerne», sa statsadvokatembetet.

Det kan få alvorlige konsekvenser for La Liga-lederne, med listen over straffer inkludert potensielt nedrykk.

Barcelona har avvist anklagene, mens Enriquez Negreira har sagt at han ble betalt i en rådgivende rolle for å forklare spillerne hvordan de best kan håndtere forskjellige dommere.

Les på F7: Tabben som faktisk kan felle den britiske regjeringen

I en tale på tirsdag sa Barcelona-president Joan Laporta: «La det være klart at Barca aldri har kjøpt dommere og Barca har aldri hatt til hensikt å kjøpe dommere, absolutt aldri.»

Real Madrid om Barcelona-dommerskandalen
Real Madrid har nå gitt ut en uttalelse som indikerer at styret deres vil møtes på søndag for å bestemme hva de skal gjøre.

Bernabeu-klubben sa:

«Med tanke på alvoret i anklagene fra Barcelonas påtalemyndighet mot FC Barcelona og to av dets presidenter på grunn av velbegrunnede mistanker om korrupsjon og deres forhold til den tidligere visepresidenten for den tekniske komiteen for voldgiftsdommer, Jose Maria Enriquez Negreira, presidenten har raskt innkalt styret i morgen, søndag 12. mars 2023 kl. 12.00, for å bestemme handlingene som Real Madrid anser som passende.»

Real Madrid er i La Liga-aksjon på lørdag med hjemmekamp mot Espanyol, mens Barcelona møter Athletic Club på søndag.