Real Madrid så Martin Ødegaard storspille i går

Etter Martin Ødegaard byttet «låneklubb» i Nederland til Vitesse har pilene pekt bare en vei og hans prestasjoner i går som «corner spesialist» ble et høydepunkt. – Vi i Sporten har i løpet av denne sesongen endret mening, fra å tro han aldri kommer til å bli en del av Real Madrid igjen (har noen minutter i to kamper før utlån) til å tro at det er mulig til å faktisk mene det ville være lurt av Real Madrid manager Zinedine Zidane i hente han tilbake i sommer. 

Noen få spanske journalister er enige med oss, men det har vært langt fra noe folkekrav.

Martin Ødegaard storspilte i gårsdagens oppgjør mellom Vitesse og Zwolle. 20-åringen var nest sist på tre av Vitesses fire mål, alle på hjørnespark. – Det er en type spisskompetanse for de aller fleste klubber ønsker seg. -For ikke så lenge siden skrev Marca at Martin Ødegaard var aktuell for Ajax som på bekostning av blant andre Real Madrid og Juventus er i Champions League semifinalen.

Les: Martin Ødegaard «Jeg er klar for det neste steget»

Kontrakten med Real Madrid går ut sommeren 2021, det kan nå se ut som om de i det miste vurderer å hente Martin Ødegaard tilbake etter endt sesong og la han bli en del av A laget. – Med den utviklingen vi har sett i Vitesse i år tviler de fleste eksperter på at et nytt utlån er aktuelt, trolig ser vi enten på et salg eller spill for Real Madrid.

Real Madrid valgte i går, for første gang å sende representanter til Gelredome stadion for første gang siden Martin Ødegaard startet sin låneavtale med Vitesse. – Det de fikk se var en spiller som har tatt store skritt i sin utvikling og som ville være et pluss for ethvert fotballag.

Les: Ingen andre har vunnet ligaen i England, Spania og Italia

Martin Ødegaard som vi lett glemmer bare er 20 år var involvert i alle fire målene mot PEC Zwolle. Da gjorde det ikke noe at Vitesse spilte en hel time med bare ti mann.

Det ble full pot på spillerbørsen i Nederland og Martin Ødegaards 10 vellykkede driblingsforsøk mot PEC Zwolle forVitesse var rekord for i den nederlandske serien for sesongen, det skriver statistikknettstedet Whoscored.com.

Ødegaard la tre perfekte cornere til lagkameraten Bryan Linssen (28) på det første, andre og fjerde målet. På det tredje var han tredje sist på ballen da han spilte fram Thulani Sereno. Han la inn til Dauda Mohammed, som satte inn 3–1.

Etter kampen fikk den norske 20-åringen en god klem av sin russiske trener Leonid Slutskij.

Ødegaard er dermed oppe i ni assists denne sesongen, i tillegg til seks scoringer.