Kampen eneste scoring kom fra Anders Konradsen, som også dro på seg to gule og dermed ble det tidlig dusj på Bodøværingen.

Anders Konradsen kom i fokus både på godt og vondt da Rosenborg slo Alanyaspor 1-0 og gikk videre i Europa League-kvalifiseringen torsdag. PSV Eindhoven blir siste hinder for Rosenborg. Slår RBK dem venter gruppespillet i europaligaen etter 1-0-seieren over tyrkiske Alanyaspor torsdag kveld.

Rosenborg vant uten å imponere, men de avgjorde, og det er det som teller. Dermed gikk de videre til playoffkamp mot den sterke nederlandske motstanderen PSV. Det skjedde lite i de første 45 minuttene. Det var snakk om to lag som følte hverandre for tennene, og ingen av dem var villig til å ta unødige sjanser.

13 minutter ut i 2. omgang dummet Alanyaspor seg ut, og 58 minutter var spilt da Rosenborg tok ledelsen. Et svakt RBK-innlegg ble klarert rett i føttene på Anders Konradsen på bakerste stolpe, og nordlendingen kunne nærmest trille ballen i nettet fra rundt fem meters hold.

Rødt kort

Sju minutter senere fikk Konradsen marsjordre etter sitt andre gule kort. Det første fikk han sju minutter ut i omgangen. Tyrkerne fikk blod på tann etter utvisningen og kjørte trønderlaget hardt uten at de fikk uttelling i form av altfor mange store sjanser og ikke minst mål.

Rekdal sa i VGstudio at det var et tannløst RBK i første omgangen

– Om du tar en blå Lada og farger den rød, så kjører den ikke fortere. Poenget mitt er at om Åge (Hareide) går i garderoben å skjeller dem ut nå, blir det ikke bedre. De har gjort så godt de kan. Vi har sett det over lang tid at RBK mangler intensitet, tempo, aggresjon og samhandling. Dette er nivået de har ligget på i det to siste gruppespillene de har vært i. De har blitt rundspilt i alle kamper og tatt to poeng på 12 kamper. Rosenborg må bygge et helt nytt lag, sier Rekdal i VGTV-studio.

– Nå driver Rosenborg å lapper på et mannskap som uansett aldri kommer til å bli så gode som de ønsker. Sånn de ser ut nå, har ikke RBK noe i Europa å gjøre.

Det som kom tok Rosenborgs meget solide keeper André Hansen seg av. Kan det være at Hansen blir Norges sisteskanse i playoffkampen mot Serbia 8. oktober?

Rosenborg startet kampen ganske bra mot et formsterkt Alanyaspor som hadde vunnet sine seks siste spilte kamper uten å slippe inn i mål før de kom til Lerkendal.

Småfarlig

Laget fra den tyrkiske feriebyen bidro med et par småskumle muligheter med rundt kvarteret spilt. I det 26. minutt slet også Efecan Karaca seg fri på høyresiden, men skuddet han gikk like utenfor. Alanyaspor kjørte det meste av sitt angrepsspill mot Rosenborgs nykomponerte venstreside.

Rosenborg tok enkelt til 3. kvalifiseringsrunde etter seirer mot Breidablik og Ventspils. De kom til denne kampen etter en ikke helt overbevisende 2-1-seier over Haugesund i Eliteserien.

Rosenborg startet kampen mot Alanyaspor med menn som Tore Reginiussen, Per Ciljan Skjelbred, Anders Konradsen og Samuel Adegbenro fra start.