Slipper å vente på telefoner. (foto: dortmund, twitter)

Tiden før og etter Jadon Sancho. Den engelske tenåringen åpnet ruta ut fra balløya for de største talentene og viste Bellingham at Dortmund ga de beste mulighetene for utvikling. Erling Haaland valgte østerriksk liga som sitt første springbrett, noen få sesonger senere er 21-åringen en av verdens dyreste spillere. Fotballverden er ikke lenger den samme.

19-åringen Karim Adeyemi som vokste opp med Bayern München-drakt dro til RB Salzburg i 2018, der han har tilbrakte deler av tiden på utleie til Liefering. Ikke akkurat veien som oser av glamour.

Likevel, Adeyemi ble hentet inn til Die Mannschaft, og fikk sin debut på det tyske seniorlandslaget i september i år. Dette var første gang siden krigen at en spiller fra en østerriksk klubb har spilt for det tyske landslaget.

Tidene har forandret seg og utviklingen går rasende fort. Det tradisjonelle valget med å spille seg opp i de største klubbene er ikke lenger fasiten.

Adeyemi fortsetter sin gjennomtenkte tur opp karrierestigen. Ifølge Bild er RB Salzburg og Borussia Dortmund enige om Adeyemi-overgang til sommeren. Denne sesongen har vingen vist at han også behersker nivået utenfor Østerrike.

(fra transfermarkt)

Bild hevder overgangssummen ligger på rundt solide 400 millioner kroner, et tydelig signal på at RB Salzburg nå har skjønt de kan ta seg godt betalt for rekruttering og spillerutvikling.

Karim Adeyemi

Storklubbene rundt i Europa sto med døra åpen, Adeyemi valgte den som slapp Erling Haaland inn til det perfekte «lekerommet» for tenåringer.