Den ultralojale kapteinen ut, en 18-åring som vendte Barca ryggen inn. (foto: rb leipzig, twitter)

RB Leipzig måtte nettopp slippe Marcel Sabitzer. Julian Nagelsmann sørget for at den forrige klubben hans mistet kapteinen sin, nå håper Jesse Marsch og gjengen at de har funnet en erstatter hos Barca i Ilaix Moriba.

Den 18 år gamle midtbanespilleren fra Guinea har vært en del av Barcelona siden 2010, men så var det noe som skjedde. Barcelona kom i seriøse økonomiske problemer, problemer Moriba ikke ønsket å være med å løse.

Les på Tysk fotball: Da har Marcel Sabitzer også byttet side

Moriba ble promotert til førstelaget, og Barca kom med et forslag på forlengelse av Moribas kontrakt som går ut neste sommer. Men med interesse fra Tottenham i vinter og et oppblåst selvbilde avviste han tilbudet, med konsekvens at han ble sendt tilbake til B – laget.

Ilaix Moriba snek seg til litt nærkontakt med sitt idol

Hvor betent det hele har vært, skjønner vi når Ronald Koeman kommenterer saken.

-Jeg vet hva klubben har tilbudt ham, og det er et veldig godt tilbud til en gutt på hans alder, men det er det åpenbart ikke for ham og folkene rundt ham… For meg ville det være best at han ble, men spilleren og hans omgivelser mener noe annet… -Jeg er veldig skuffet over ham, for som 18-åring bør ikke penger være så viktig, og i forrige sesong viste vi at vi stoler på ham ved å la ham spille, sa Koeman ifølge Sport.

Ifølge tyske Sky har Barcelona gitt opp, og sender 18-åringen til RB Leizpig mot 15 millioner euro.

Forrige sesong kom gjennombruddet til Moriba med 18 kamper for Koeman, på tirsdag gjennomfører den sentrale midtbanespilleren den medisinske testen i Leipzig.

RB Leipzig kan ha gjort et skikkelig varp, samtidig kan det bringe med en lass med utfordringer når en spiller allerede som 18-åring viser sterke tendenser til å la pengene styre.

OPPDATERT: Overgangen til 16 millioner euro ble bekreftet på tirsdag.

Les: Manchester United har allerede vunnet