Rasmus Højlund har blitt passe cocky. (foto: Manchester United, x)

På lørdag gikk en grinete Erling Haaland av banen etter nitti minutter uten scoring mot Chelsea og 1-1. Forrige uke dro 23-åringen til med to scoringer mot Everton etter en frustrerende første omgang. Etter kampen uttalte Pep Guardiola han skulle jobbe med kroppsspråket til Haaland når han ikke scorer, jobben han gjør er uansett viktig for hele City-laget. I Chelsea-kampen var det scoringer City trengte fra Haaland.

For med ni store sjanser uten uttelling og poengdeling som kan koste City dyrt, hadde Haaland en skikkelig dårlig dag på jobb. Hos Manchester United er det en dansk 21-åring som har hatt seks virkelig gode kamper på rad. Rasmus Højlund har satt opp et scoringstempo som kan true Haaland på toppscorerlista i Premier League.

LES: Manchester United får et råd fra legenden Steve Bruce – som bør ignoreres

Mot Luton smalt Højlund til med scoring etter 1 minutt, så ny scoring seks minutter senere. Med 1-2 seier til Manchester United, er det unødvendig å si at 20-åringen spilte en av hovedrollene.

Med dette står Højlund totalt med 7 scoringer, alle i løpet av de siste 6 Premier League-kampene. Erling Haaland har totalt 16, på de siste fire kampene har det kommet to mål fra «vår mann».

Rasmus Højlund har satt i gang en voldsom sluttspurt i toppscorer-racet, med 13 Premier League-kamper igjen og klar formtopp for 21-åringen, skal Haaland ikke føle seg trygg på toppen av toppscorerlista i Premier League.