Ousmane Camara fikk hat i mot seg i kampen mot Sandefjord. Foto: VIF_fotball

Det hender bare noen dager etter at Amal Pellegrinho fikk slengt «Ape-katt» etter seg i kampen mellom Aalesund og kristiansund BK.

I disse dager driver norsk fotball markerer kampanjen «STOPP» mot rasisme på samtlige spillere, treneren og støtteapparatet. I går fikk vi et nytt uheldig møte med rasistiske utsagn fra Sandefjord vs Vålerenga.

– Jeg fikk ikke med meg situasjonen selv, men rapportene går på at det er ytret rasistiske tilrop til Camara. Det ble reagert på det fra Vålerenga-benken, selvfølgelig. Det er helt uforståelig at det skjer. Vi kan ikke gardere oss mot hva enkeltmennesker ytrer, men vi kan gardere oss mot at de kommer tilbake på arenaen vår, sier daglig leder i Sandefjord, Espen Bugge Pettersen, til Eurosport.

Det var underveis i kampen at Camara skal ha blitt kalt «apekatt», med et banneord foran, sier Sandefjord-lederen. Bugge Pettersen opplyser videre at vedkommende, som var vakt på arenaen under oppgjøret som endte med 3–0-seier til Vålerenga, personen som hadde kommet med slikt utsagn har innrømmet hendelsen.

– Trist episode

– Jeg synes det er veldig trist, at vi ennå skal opplevde slike ting i fotballen og i samfunnet generelt i Norge. Når hendelsen skjedde er det vi som klubb, må reagere fort å få fjernet slike folkfra arenaen, ikke bare som vakt, men i det store og hele, fortsetter Bugge Pettersen.

– I hvert fall ikke i min levetid i klubben, og garantert ikke etterpå heller, svarer den tidligere keeperen på om vedkommende som hetset Vålerenga-spilleren blir å se på stadion igjen.


– Sjokkert og skuffet

– Det var «ordene» som Freddy dos Santos brukte i samtalene i Eurosport-studioet etter kampen.

– Jeg blir sjokkert og veldig, veldig lei meg, sier en tydelig preget prosjektlederen for kampanjen «STOPP» Freddy dos Santos i Eurosport-studio etter å ha fått høre om hendelsen.

Personen som kom med de uttalelsene er en frivillig vakt tilknyttet Sandefjord Fotball gjennom flere sesonger. Ifølge Espen Bugge Pettersen var det flere som reagerte med overraskelse over at det var nettopp denne personen som sto bak.