Rafael Nadal slo verdensener Novak Djokovic i Roma

Rafael Nadal kan løfte armene i været i Roma

Grusspesialisten Rafael Nadal tok hjem sin niende finaleseier i Masters 1000-turneringen i Roma da verdensener Novak Djokovic ble slått 6-0, 4-6, 6-1.

Etter to timer og tjue minutter på grusen i den italienske hovedstaden var det til slutt Rafael Nadal som kunne heve armene i været og juble for seier i Internazionali d’Italia. Det var spanjolens niende tittel i Masters-turneringen i Roma, etter at gruskongen beseiret verdensener Novak Djokovic i en kamp som strakte seg over tre sett.

Les: Det blir Manchester City eller Barcelona på Sander Berge

Det så ikke ut som det kom bli en like spennende finale som folk flest hadde sett for seg etter det første settet. I løpet 40 minutter ledet verdenstoeren 5-0 etter å ha brutt samtlige av Djokovics tre første servegames og vunnet begge sine.

Få minutter senere hadde gruskongen avgjort settet, og vant overbevisende 6-0, etter å ha spilt skjorta av Djokovic. Dette var det femte finalemøte mellom de to i denne turneringen gjennom tidene. Nå leder Nadal 3-2 i den innbyrdes kampen etter å ha vunnet 2-1 i sett søndag.