Rafael Benitez (foto: newcastle)

Da Rafael Benitez signerte for Newcastle for tre år siden ble han en av de best betalte i Europa, nå tre år etter er 40 millioner kroner for en «stjernemanager» kun som småpenger å regne. 

Etter at det har vært forsøkt i lengre tid å bli enige om å forlenge kontrakten ble det idag offisielt at det ikke kommer til å skje.

«Vi vil takke Rafa og hans team for deres innsats de siste tre årene» skriver Newcastle på sine sider.

Les: Da er det bekreftet: Newcastle-supporterne bryter ut i tårer

Det var ikke bare egen lønn, men også spillerkjøp og en «reell» mulighet til å oppnå suksess og bonuser, statistikken siden han kom er rimelig selvforklarende.

  • Sesong 2016/2017: Kjøpte for 52 millioner euro, solgte for 84,3 millioner euro
  • Sesong 2017/2018: Kjøpte for 36,4 millioner euro, solgte for 15,3 millioner euro
  • Sesong 2018/2019: Kjøpte for 43,5 millioner euro, solgte for 43,5 millioner euro

Rafael Benitez er av den klare oppfatning at i noen år fremover må innkjøpsbudsjettet være vesentlig høyere.

Det var dog egen lønn som ble viktigst, for mens lønningene for stjernemanagere har økt mer enn resten av befolkningen, det er ikke bekreftet hva lønnskravet til Benitez var, men rykter sier han krevde 20 millioner ekstra i året.

Les: Pablo Sarabia: Sevilla-stjernen PSG kan få på billigsalg

Det skal ligge et fett lønnstilbud på bordet fra en Kinesisk klubb, men ønsket er først og fremt å fortsette i Premier League. – Det spørs om ikke Rafael må reise østover for å få det han krever.

«Vi har jobbet hardt for å forlenge kontrakten lenge, men det er ikke mulig å nå en avtale med Rafa og hans representanter»

En aktuell arvtager er den israelske manageren Avraham «Avram» Grant som for tiden er arbeidsledig, -Det var han som overtok for Jose Mourinho da han forlot Chelsea første gang i 2007. (En periode som de fleste Chelsea supportere ikke ser tilbake på med glede)

 

Les på Popidol: Har du virkelig glemt hvordan Fernando Torres passerte forsvarsspillere i Liverpool-drakta?