Liverpool, that was ancient times. lads. (foto: benitez, twitter)

Den tidligere Liverpool -og Newcastle-sjefen er for dyktig til å stues bort i asiatisk fotball. Ikke noe nedlatende om kinesisk liga, men denne 60-åringen tilhører under den varmeste spotlighten.

Og skal vi tro The Telegraph er det nettopp det 60-åringen trakter etter: En retur til verdens tøffeste og mest profilerte liga.

Les: United får nå kamp fra Newcastle

Den engelske avisen hevder Dalian-manageren går og tripper for at eierskiftet i Newcastle skal komme formelt på plass. Når Benitez allerede skal ha skriblet ned liste med overgangsmål, skjønner vi at han har fått noen sterke signaler fra de nye eierne.

For det var aldri noen tvil om at Benitez digget Newcastle og hadde en høy stjerne hos supporterne. Det som sto i veien var det mildt sagt anspente forholdet til eier Mike Ashley.

Les på Popidol: Manchester United saksøker Football Manager

Forsvinner Ashley og de nye eierne bringer tilbake managergeniet, blir dette en videreføring av arbeidet Benitez startet på i 2016 og ikke et totalt brudd med tradisjoner i klubben.

Høres unektelig ut som en riktig PR-grep for de nye eierne

Så hvem står på ønskelisten til Benitez? Ifølge The Telegraph er det to navn på topp: John Stones og Ross Barkely.

Selv om den eksisterende manager Steve Bruce såkalt har ut sesongen med å selge seg inn hos de nye eierne, er nok dette kjørt for den tidligere United-bulldoseren. For når senor Benitez har varslet sin retur, må de andre kandidatene vike.

Les: Slik investerer du i fotballaksjer