Liverpool, that was ancient times. lads. (foto: benitez, twitter)

Helt siden første gang han entret Premier League-sirkuset i 2004 for Liverpool har vi sett på Rafa Benítez som en av managerne som skaper liv på balløya. Han er selv stort sett en behersket herremann sammenlignet med noen av sine kollegaer, men den spanske strategen kan drille spillerne sine til å skape skikkelig trøbbel for motstanderne – uavhengig om han jobber for Liverpool eller Newcastle.

Så da han gikk lei av/ble presset ut av Newcastle-eier og kaos-skaper Mike Ashley – og fulgte pengestrømmen til kinesisk fotball, måtte vi gjennom en aldri så liten sorgprosess.

Les: Goal: «Nå så vi hvorfor Arsenal må ha Martin Ødegaard»

På lørdag takket Benitez nei til flere årslønninger på 12 millioner pund, og ga seg som manager for Dalien FC.

-Uheldigvis, som så mye annet det siste året, har Covid-19 endret livene våre og våre prosjekter. Fra og med i dag vil dessverre min trenerstab og jeg ikke lenger coache Dalien Professional FC, skriver Benitez på hjemmesiden sin.

Først må vi si: Trist at det gikk på den måten. Så må vi legge til: Yes, dette må bety at Rafael Benitez er på vei tilbake til balløya!

Det er ikke bare Steve Bruce av managere som skal føle presset. For timingen av Benitez sin exit er garantert ikke tilfeldig. Noe kult er på gang.

Go Benitez!

Les: David Moyes rasende over Declan Rice avgjørelse