Etter å ha sett Bayern München fullstendig kjøre over Barcelona skjønte jeg to ting, det ene at jeg er gammel nok til å huske den svenske barne TV serien fra 1985 hvor man i ti episoder fulgte Ola som ofte mistet kosedyret sitt muldvarpen Joppe. Joppe ble med et uhell kastet i søppla, sittende fast i heisen etc. – En stor redningsaksjon med motto «Rädda Joppe – död eller levande» ble igangsatt. Og heldigvis etter mye dramatikk Joppe ble reddet.

Det andre, det blir ikke like lett å redde Barcelona.

Video: 8–2: Se alle målene fra Bayerns overkjøring av Barcelona

Dette vet vi 100% sikkert:!

Manager Quique Setién vil få sparken.

Styreleder Josep Maria Bartomeu vil tape valget, hvis han ikke trekker seg i forkant. (Han har en vill plan som ikke vil bli gjennomført)

Lionel Messi vil fortelle han er ferdig med klubben etter neste sesong.

Sportsdirektør Eric Abidal vil få sparken.

Men hva skjer videre?

Det bør opprettes i det minste opprettes en støttegruppe for Barcelona fans, hvor de kan snakke ut om tingene og kanskje få alternative klubber de kan heie på.

Barcelona har en ledelse som har kjørt seg fast i en holdning om at de er ufeilbarlige til tross for at gigantkjøp etter gigantkjøp ikke leverer for dem. Noen eksempler:

Philippe Coutinho som i går satte inn to mål for Bayern München og la opp til to mål til. Les: Phillipe Coutinho hamret inn den aller siste spikeren . Ousmane Dembélé som fortsatt er ute med skade og trolig er på vei til Manchester United og Antoine Griezmann som var mye bedre før han ble hentet fra Atlético Madrid.

Barcelona er den klubben i verden som har høyest lønninger i forhold til inntjening, det nytter ikke, klubben har fått et Manchester United syndrom, med spillere som er der for pengene og ikke for drakta.

Problemet Lionel Messi

Lionel Messi er en fantastisk god fotballlspiller, noe som gjør at han naturlig nok må lyttes til. – For mye skjer i Barcelona på verdens beste fotballspiller sine premisser. Hvem som skal inn og hvem som skal ut er en oppgave for klubbens ledere, ikke for en superstjerne. Den neste sportsdirektøren og den neste manageren må være sterk nok til å bygge et lag, ikke bygge et lag rundt Messi.