PSG har gitt opp Neymar – nå står Mbappé for tur

Forsatt feriestemning. (foto: psg, twitter)

Mens fotballverden jobber med å analysere eksplisitte og implisitte signaler fra Neymar, senior og PSG for å forutse hva som skjer med den brasilianske superstjernen i sommer, heller sportsdirektøren mer olje på bålet i Paris.

Les: Brøndby – den perfekte utviklingsplattformen for norske talentet

Denne gangen om Kylian Mbappe. 20-åringen har brukt forrige sesong til å bli verdensmester og best i Frankrike gjennom prestasjoner – og ikke prat og tidligere bedriftet (Ja, Neymar, denne var dessverre til deg).

At Mbappé er den viktigste i troppen for PSG er utenfor diskusjon. Når du som 20-åring har notert deg med 76 scoringer i Ligue 1 og Champions League, blir selv den største Neymar-fan stille.

Les på Popidol: Qatar har kuttet prisen på øl før VM – fra grisedyrt til litt midre grisedyrt

Derfor tenker vi PSG-supporterne satte den doble espressoen i halsen da sportsdirektør Leonardo ikke kunne komme med noe beroligende rundt Mbappés fremtid.

-Kylian er spesiell. 20 år og allerede en fast del av verdenstoppen. Det er ikke et spørsmål om det er en prioritet å forlenge med ham, eller ikke. Mbappe er her, og er uten tvil meget viktig for klubben, sier Leonardo ifølge Le Parisien.

Så langt så bra. Men da spørsmålet styres inn direkte mot «hva skjer?», begynner uroen å spre seg i Paris.

-Jeg vil ikke love noe uten å være sikker på å kunne holde det. Det eneste som interesserer meg, er det som er konkret i dag, avslutter Leonardo.

Les: Liverpool tar frem det store sjekkheftet for Real Madrid-stjerne

Ærlig, det skal han ha at han er. Men for oss utenforstående signaliserer dette at en prosess foregår på bakrommet som ikke entydig betyr at Mbappe blir.

Enn så lenge kan PSG-supporterne glede seg over at Mbappé er bundet til PSG-masten frem til 2022. Det vil si, helt til Mpabbé bestemmer seg for å si nok, og noen legger en uhorvelig stor sum euro eller pund på bordet.