Have you heard, guys! (foto: newcastle)

Ifølge Sky Sports blir kjøpet av Newcastle godkjent og gjennomført denne uken. Dette vil gjøre «lille» Newcastle til klubben i verden med de rikeste eierne. Smak på den.

I sommer prøvde det saudi-arabiske konsortiet å kjøpe klubben (80 %), men ble nektet av Premier League i tillegg til noen voldsomme protester fra omverdenen. For Premier League skal det ikke lenger være noen hindring etter at det er ryddet opp i noen tekniske detaljer.

Les: Endelig løsner det: Arsenal har en plan for Jack Wilshere

Ifølge Sky Sports har de pågående kjøperne løst problemet med det Qatar-baserte mediet beIN Sports, som har vært boikottet i Saudi-Arabia. BeIn Sports har rettighetene til PL, og Saudi-Arabia har lovet å bidra for å bekjempe piratstreaming av Premier League.

Vi er vant til å se hvordan Manchester City og spesielt PSG plasserer sugerøret godt ned i oljefondet når det nærmer seg overgangsvindu. Nå får Newcastle eier med en formue ti ganger større enn City-eierne og 50 ganger større enn PSG-eierne (ifølge Daily Mail).

Dermed gir den omstridte eier og leder Mike Ashley seg etter 14 år. Newcastle-supporterne feller trolig ikke så mange tårer, hva som kommer inn på eiersiden med Premier Leagues samtykke, det er en helt annen historie.

Med de nye eierne vil Newcastle ledes av Mohammed bin Salman, med Saudi Arabian Public Investment Funds sine 320 milliarder pund til å leke seg med.

When money, and money alone speaks.

Les: Paul Pogba har sluttet å høre på Mino Raiola