(c) Bilde: Strømsgodset: Prosper Mendy

Sesongen har ikke startet engang og så er en av Strømsgodset sine viktige spillere ute med en kneskade, en skade som trolig vil holde Prosper Mendy ute resten av sesongen og minst 9 måneder.

Mendy skadet seg under en treningskamp mot Bodø/Glimt tidligere i år og nå har Strømsgodset lagt ut informasjon på sine sider om hvor alvorlig situasjonen er.

Les: Fuglsang og Astana trekker seg fra alle løp

Godset-trener Henrik Pedersen skjønte med en gang skaden kom til å holde Prosper Mendy ute lenge. Franskmannen som skadet seg stygt under treningskampen mot Glimt i februar var tenkt å ha en viktig rolle i Drammensklubben i år.

«Jeg håper virkelig ikke det er korsbåndet. Det hadde vært en stor smell for oss», sa Pedersen til Eurosport etter kampslutt i LSK-hallen.


Nå er det bekreftet at det er snakk om en skade på korsbåndet for mannen fra Paris. Torsdag gjennomførte Mendy en vellykket operasjon, men må belage seg på å se den kommende sesongen fra tribuneplass.

«Mendy starter nå rehabilitering og han må påregne en opptreningsfase på 9-12 måneder», sier klubblege Erik Dag Knudsen.

Dermed mister Strømsgodset og Henrik Pedersen en viktig defensiv brikke i 2020.