Mikel Arteta henter Tielemans.

Da Mikel Arteta ble hentet til Arsenal for ganske nøyaktig et år siden, var det med vissheten om at han i mange år hadde fungert supert i trenerteamet til en av verdens beste managere Pep Guardiola.

Som så mange andre sjefer var behovet stort for å markere seg, umiddelbar suksess gjorde at ingen stilte spørsmålstegn med hans avgjørelse om å benke en av verdens mest elegante midtbanespillere Mesut Özil.

Les: Fransk forsvarstalent ikke glad for å havne på Arsenals salgsliste

Enda verre denne sesongen for Mesut Özil ikke engang har vært meldt opp i troppen verken til Premier League eller spill i Europa. – Tyskerens tid i London er etter alle solemerker over. Klubber i Italia, USA og hjemme i Tyskland har vist interesse, men ingenting er avtalt enda.

Arsenal er ute å gjøre, 15 plass i Premier League med en midtbane som absolutt ikke fungerer. På lørdag i forkant av kveldens kamp mot bunnlaget Burnley var det andre toner fra manageren:

  • «Han er ikke i troppen akkurat nå, og jeg fokuserer kun på spillerne jeg har tilgjengelig. Men ting kan endre seg i januar, og vi har tid til å vurdere situasjonen»

Det spørs om annerkjennelsen av situasjonen kommer for sent, både for Mikel Arteta og Mesut Özil.

Les: Viktor Hovland etter den sensasjonelle runden i Dubai