Premier League klubb amok, slo sin egen overgangsrekord 4 ganger

Abdullah bin Musa'ad bin Abdulaziz Al Saud var i sin tid i samtaler om å kjøpe Manchester United

Sheffield United er tilbake i Premier League, med arabiske penger og fire toppkjøp på plass. Manager Chris Wilder har en hektisk sommer bak seg og har mer muskler i laget når de sparker igang årets sesong borte mot Bournemouth på lørdag. 

Jobben til Chris Wilder er enkel, nå som de har rykket opp til Premier League skal de bli der.  Den eneste sesongen hvor klubben har vært på øverste nivå i moderne tid var 2006/2007. Spillerkjøp denne sommeren tyder på at de har satt penger bak ønsket om å bli lenger.

Les: Her er dansken som skal «redde» Stabæk etter salget av Franck Boli

Åtte spillere er hentet inn. Fra Luke Freeman 3. juli til Michael Verrips på «deadline day» torsdag 8. august.

Verrips var gratis. Det var også Ravel Morrison og Phil Jagielka.

Luke Freeman til derimot som de hentet i Queens Park Rangers for 5,60 millioner pund, ca 60 millioner kroner. – Det høres ikke mye ut, men for Sheffield United er det rekord. – Freeman har tidligere hatt kontrakt med Arsenal, men de benyttet han aldri i Premier League.

Ni dager senere satte «The Blades» rekord igjen. Denne gangen måtte de heve budet på 24 år gamle angrepsspilleren Callum Robinson til 7,8 millioner pund. Han ble hentet fra Preston North End, men han kan skryte av Premier League erfaring. Han spilte fire kamper for Aston Villa våren 2014.

Nok en gang gikk det ni dager så satte de rekord nok en gang. Lys Mousset ble kjøpt fri fra sin avtale med med Bournemouth. Den 23 år gamle franske spissen ble kjøpt for  11,10 millioner pund noe som tilsvarer 125 millioner kroner. – Igjen en kjøps-rekord.

Og til slutt gjorde de det igjen, mot slutten av overgangsvinduet kjøpte de Oliver McBurnie for 20 millioner pund frat fra Swansea City. Den 23 år gamle midtbanespilleren har også 16 kamper med Premier League-erfaring.

Les på Popidol: Ville ikke ha modeller som var store eller som kunne stå og tisse

 • 3. JULI, 2019
  REKORD Luke Freeman er kjøpt i QPR for 5,60 millioner pund.
 • 4. JULI, 2019
  GRATIS Phil Jagielka ble hentet fra Everton
 • 12. JULI, 2019
  REKORD Callum Robinson kjøpt i Preston North End for 7,80 millioner pund.
 • 16. JULI, 2019
  GRATIS Ravel Morrison hentet i Östersunds FK
 • 21. JULI, 2019
  REKORD:  Lys Mousset kjøpt av Bournemouth for 11,10 millioner pund.
 • 26. JULI, 2019
  KJØP: Ben Osborn kjøpt av Nottingham Forest for 3.90 millioner pund
 • 2. august 2019
  REKORD:Oliver McBurnie kjøpt av Swansea City for 20 millioner pund.
 • 8. august 2019
  GRATIS Michael Verrips hentet i Mechelen

Og selvfølgelig også ta med at de den 26. juli hentet Ben Osborn fra Nottingham Forest for 3,90 millioner pund.

4. juli hadde Sheffield United imidlertid signert en kontrakt med den 36 år gamle Jagielka, som har nesten for mye Premier League-erfaring fra 12 sesonger i Everton. Det har vært 360 Premier League og 22 kamper i Europa League. Og enda viktigere: Han er Sheffield United veteran- han spilte i syv sesonger for klubben før Everton hentet ham i 2007.

Totalt har klubben brukt 47,5 millioner pund.

Mengden penger som er brukt er et sterkt signal å sende, mener manager Cris Wilder noe han forteller til klubbens nettsted.

«Jeg er veldig fornøyd med overføringene våre gjennom sommeren, Oli er et stort stykke av puslespillet vårt, og troppen ser veldig bra ut for en lang og krevende sesong»

«Gjennom årene har vi blitt definert som en selgerklubb, og av gode grunner vil det også være salg i fremtiden. Men det skal bemerkes at vi nå også å er en kjøpeklubb».

«Vi har brukt en betydelig sum penger, og eierne fortjener stor kreditt for måten de har tillatt handelen vår på overføringsmarkedet»

Klubben har også ansatt Dean Henderson fra Manchester United og Muhamed Besic fra Everton.

De som lurer på hvor de kommer fra så er det Saudi Arabia. Eieren av Sheffield United er Prins Abdullah bin Musa’ad bin Abdulaziz Al Saud. Blades Leisure Ltd., morselskapet til Sheffield United siden 2013. – Prisen har vært med klubben fra det tredje øverste nivået i England og han har gradvis putter mer penger inn med et mål for øye. -Premier League og til slutt kvalifisering til Champions League.