Dusan Vlahovic flyr høyt

Vi har en stund skrevet om den 21 år gamle Fiorentina spissen Dusan Vlahovic som bare blir bedre og bedre. En rekke klubber i Premier League har ønsket seg Vlahovic som regnes som en av de beste unge spillerne i Europa, akkurat som Erling Braut Haaland.

For noen dager siden syntes løpet å være kjørt for en overgang til Premier League da en rekke medier i Italia meldte at Juventus var nær å få i stand en avtale. Stadio Artemio Franchi fylles stadig opp av speidere som melder hjem til sine klubber at hvis de skal bruke en milliard på en spiss er Dusan Vlahovic et bedre alternativ enn Erling Braut Haaland.

Les: Ryan Sessegnon har endelig jobbet seg opp av fotballgjørma

Den serbiske landslagsspilleren har vært i strålende form i 2021 og har nettet ti ganger på bare 13 Serie A-kamper så langt denne sesongen. Spillerens agenter var i England denne måneden for å for å forsikre Premier League-klubber om at Dusan ikke har avtalt en overgang til Juve.

Vlahovic vil sannsynligvis være tilgjengelig for rundt 70 millioner pund, som kan sammenlignes med prislappen til Erling Haaland, som kan forlate Borussia Dortmund for dette beløpet på grunn av en frigjøringsklausul som den tyske storklubben iherdig prøver å skyve på.

Men Haaland kommer også med en lønnspakke som vil gjøre ham til en av de best betalte spillerne i verdensfotballen, mens Vlahovic – på samme alder som nordmannen på 21 – ville kostet under halvparten. Dessuten er det mange som finner agenten til den norske målmaskinen som svært problematisk. Signerer du Haaland får du en grisk og uforutsigbar Mino Raiola med på kjøpet.

Ingen av ekspertene peker på skaden til Haaland, det kan skje alle, men blir det et tilbakevennende problem, med en ny skade raskt etter han er tilbake på nyåret blir et salg meget vanskelig. Borussia Dortmund med Haaland ute gikk på et nytt tap i Champions League gruppespill på onsdag. 3 – 1 tapet mot Sporting Lisboa sørget effektivt for at de ikke går videre og med det taper enorme summer.

Les: Er Carlsen den største verdensmesteren i sjakk gjennom tidene? Antakelig ikke ennå.

En godt plassert kilde sa til 90min: «Vlahovic er virkelig på toppen av sitt spillet, det er til og med noen speidere som tror han kan være et bedre alternativ enn Haaland, noe som er ekstraordinært for mange mennesker, men noen tror virkelig at han er så god.»

Vlahovic har kontrakt med Fiorentina til 2023, men det ble avslørt i oktober at han hadde avvist et tilbud om å forlenge avtalen og bli den best betalte spilleren i klubbens historie. Nå ønsker Viola å tjene penger før heller enn senere for å maksimere overgangssummen.

På et tidspunkt trodde Juventus at de nesten hadde gjort en avtale for Vlahovic, men ble avvist av Fiorentina.

En rekke klubber i England har møtt Dusan Vlahovic sin agent den siste tiden og alle har annonsert sin interesse og villighet til å legge et løp som sikrer utviklingen til det som kan vi verdens beste spiss. Vi vet om Liverpool, Manchester City, Chelsea og Newcastle fra denne runden og det kommer sikkert også flere på plass når først racet starter for alvor.

Les på Popidol: To av tidenes beste sci-fi-filmer blir tv serier