Luis Campos

Dyktighet og en god dose flaks gjør den portugisiske sportsdirektøren Luis Campos til en av de mest ettertraktede menn i Europa. – Det handler om å være på rett tid og sted og samtidig levere der man er.

Real Madrid ser på Campos som nøkkelen for å signere Kylian Mbappe og Paris Saint-Germain ser på han som nøkkelen for å beholde den franske superstjernen.

Les: Le Sport10: Arsenal har fyrt av et bud på midtbanespiller

Høyt spill om milliarder!

Nå sist var Luis Campos sportsdirektør i Lille som mot alles forventninger ble seriemestre foran nesa på nettopp Paris Saint-Germain. – Campos konstruerte et vinnende lag før han dro videre.

For å forklare hvorfor Campos er nøkkelen til Mbappe kan man ikke bare se på at han er en dyktig kar, men vi må bevege oss litt tilbake i tid. Jose Mourinho var manager for Real Madrid fra 2010 til 2013, samtidig som Luis Campos var speider. – – Da Mourinho dro til Chelsea fikk Campos sin første jobb som sportsdirektør i Monaco.

Jobben han gjorde i fyrstedømmet var glimrende, klubben vant Ligue 1 og Kylian Mbappe skjøt inn på verdens arenaen. Luis Campos og Kylian Mbappe utviklet et svært godt forhold. – Marca skriver at det er et forhold som Los Blankos nå vil utnytte.

Les: Da er Sergio Ramos gjennom den obligatoriske medisinske testen

Luis Campos har med andre ord sørget for to usannsynlige seriemestre, først Monaco og så Lille.

Campos hadde følgende å si om sin egen fremtid til den franske avisen L’Equipe:

«Jeg tilbrakte tre flotte år der [Real Madrid], og jeg hadde et veldig godt forhold til presidenten [Florentino Perez] og direktørene,»

«Men foreløpig kan jeg forsikre deg om at det ikke er noe [avtalt] med noen.»

Da diskusjonen gikk over til Mbappe, erkjente Campos at han fortsatt er nær han og hans familie.

«Det er sant at jeg kjenner familien godt, siden Kylian var 14 år [Campos signerte Kylian Mbappe for Monaco],»

«Vi har et godt vennskap, men det er alt.»

Samtidig har Leonardo har kommet under press som PSGs sportsdirektør, og det har vært rykter om at Campos kan erstatte brasilianeren, men – som han gjorde med spørsmålet om Real Madrid – var han rask til å avkrefte.

«Men hvorfor? Skal Leonardo dra? Jeg kan være tøff i forhandlingene, men jeg er ikke en løgner. Jeg forsikrer deg om at jeg ikke har snakket med noen i PSG,»


«Jeg har min konsulentvirksomhet i Monaco. For nå er jeg fokusert på det, ingenting annet. Men jeg hører på alle, jeg er 100 prosent tilgjengelig.»

L’Equipe skriver imidlertid at PSG kan bruke det samme trikset som Real Madrid og prøve å ansette Campos for å få en fordel med tanke på Mbappes fremtid.

PSG jobber på høygir for å få 22-åringen til å fornye sin kontrakt for å avverge interessen fra nettopp Real Madrid (og litt Liverpool).

Lenge var Luis Campos aktuell til jobben som sportsdirektør i Manchester United, men de landet på internt opprykk istedenfor for John Murtough.