2021 har vært Phil Foden sitt store gjennombruddsår. 21 åringen sammenlignes med store talenter rundt om i verden som Pedri og Joao Felix.

Tallenes tale kunne ikke vært tydeligere. Han har 33 mål og 24 assists fra 130 kamper for Manchester City, og med sin sterke 2020/21 sesong, der han scoret 16 mål og ga 10 assist på 50 opptredener under Guardiola, ble han belønnet med en plass på 30-mann shortlist for Ballon D’Or.

Phil Foden nåværende avtale med Manchester City løper til 2024, men klubben vil allerede nå forlenge. – Det er neppe noen snubletråden i veien for avtalen, med Foden som en livslang cityfan og liker å spille under manager Pep Guardiola.

Les: Barcelona bekrefter supertalent Pedri har signert ny avtale

Foden har blitt en bærebjelke i Manchester City -troppen det siste året, med imponerende prestasjoner i laget som overbeviste hierarkiet om at han er klar og fortjener nye vilkår. Han også spilt en hovedrolle for England, både EM i sommer, og var på plass på midtbanen de to siste VM -kvalifiseringskampene mot Andorra og Ungarn.

Fodens blanding av energi, dyktighet, pasninger og målinnblandinger i den siste tredjedelen markerer ham som en særegen fotballspiller, med en rekke av hans samtidige som ikke er i stand til å krysse av i alle boksene han kan.

Foden liker det rolige livet med sin unge familie, han er født i Stockport, han sier det å være i ‘hans’ område hjelper ham å prestere på høyt nivå.

Les: Matcher Haaland og Mbappé