Petr Cech stortrives

Den legendariske fotballkeeperen Petr Cech jobber nå for å gjøre spillerne på Chelsea bedre og han har bestemt seg for å dyrke sin andre lidenskap, nemlig ishockey. 

Nylig skrev vi at tsjekkeren skal være ishockey-målvakt for engelske Guilford Phoenix, som spiller i engelsk fjerdedivisjon, ikke som førstekeeper, men som valg nummer tre.

Klubben som ikke er vant til å ha publikum eller få medieomtale opplevde naturlig nok en eksplosjon i interesse, så da det var klart for kamp kunne de ikke skuffe de ca 1000 oppmøte tilskuere og presse og satte Petr Cech innpå som keeper. – Det var også sportslig et smart valg. – Han ble nemlig igjen helt i en straffesparkkonkurranse, slik han ble «sist gang» i 2012  da Chelsea gikk seirene ut av Champions League-finalen mot Bayern München på straffespark..

Phoenix er farmerlaget til Guilford Flames, men etter dette lukter det opprykk og større ambisjoner.

Les: Dette ser ikke bra ut, Alexis Sanchez

Oppgjøret Mellom Guilford Phoenix og Wildcats 2 – endte 2-2 etter ordinær tid. Heller ikke i overtiden ble det mål. Dermed måtte det avgjøres på straffeslag. Nesten som tatt ut av et manus så stoppet Cech de to første forsøkene som kom mot han – og i «sudden death» stoppet han også det femte forsøket til bortelagets Mason Lipsey.

Les: Åge Hareide med ny forklaring: «Jeg var sliten»

«Jeg ville vinne, det var det aller viktigste, og jeg er glad vi klarte det. Jeg var overrasket over at jeg ikke var mer nervøs. Jeg visste ikke helt hva jeg kunne vente meg, så det var fint å se hvor fort kroppen min kom seg i kampmodus», sa Cech til The Guardian etter kampslutt.

Cech bærer for øvrig nummer 39 på ryggen, for å hedre Dominik Hasek, en annen tsjekkish (hockey)helt. Hjelmen Cech bærer er dekorert med både Arsenal og Chelsea-logoene, i tillegg til andre kjente London-attraksjoner.

Det har lenge vært kjent at Cech har vært en stor hockeyentusiast siden barndommen, og har tidligere uttalt at han like gjerne kunne hatt en karriere på isen – hadde familien bare hatt råd til utstyret i oppveksten. Da Cech først signerte for Chelsea i 2004, bestemte han seg tidlig for å gjøre Guilford Flames til laget sitt i England.