Chelsea har oppsiktsvekkende hentet pensjonert keeper Petr Cech til sin 25-mann Premier League-tropp, selv om han er klubbens tekniske og prestasjonsrådgiver – og ikke har en spillerkontrakt og er hockeykeeper på si.

38-åringen hengte hanskene på slutten av 2018/19-sesongen, og avsluttet med det, trodde vi, en strålende karriere som inkluderte fire Premier League-titler, Champions League og Europa League mens han var på Stamford Bridge.

Les: Massimiliano Allegri i møte med verdens rikeste klubb

Hans siste år som aktiv ble tilbrakt hos nabolagsrivalene Arsenal, som han spilte 110 Premier League kamper for, men Cech vendte straks tilbake til Vest-London etter å ha gått av med pensjon, og ble medlem av Chelseas stab.

På den tiden var han vitne til en kraftig nedgang i standarden på keepere hos Chelsea. Dyrkjøpte Kepa Arrizabalaga har vært en absolutt katastrofe, og gjorde feil etter feil etter feil, mens «back up keeper» – og golden oldie – Willy Caballero ikke har klart det så mye bedre når han fikk muligheten til å skinne.

Les på Engelske klubber: Petr Cech tilbake i Premier League

For å rette opp balansen valgte Chelsea å hente Edouard Mendy fra Rennes i sommeren. Den samme overgangen som Cech gjorde i 2004.

Senegals førstekkeper Mendy er sikker på at han vil bli klubbens nummer én-keeper – i det minste i overskuelig fremtid – men Chelsea har bestemt seg for å kalle Cech som deres fjerde keepermulighet. – Sist gang han sto i mål var for Guildford Phoenix – et profesjonelt Ishockeylag.

De blå har bekreftet at han er inkludert i et innlegg på deres offisielle nettside, selv om de bemerker at Cech er blitt utarbeidet som et «forsiktighetstrinn på grunn av de enestående forholdene som Covid-19-krisen for øyeblikket forårsaket». Klubben bekreftet også at han tiltrådte en stilling som spiller uten kontrakt.

Det vil ikke hindre ryktefabrikken – og sosiale medier spesielt – fra å antyde at Kepas svakheter, og Caballeros, er den virkelige årsaken til Cechs inkludering, og uansett hvordan du ser på det, å det å navngi Cech ganske enestående.