Peter Crouch

Etter sju og en halv sesonger i Stoke skal spisskjempen Peter Crouch igjen spille i Premier League. Det er klubben Burnley som sørger for at 38-åringen nå gjør comeback.

De har inngått en avtale om å leie inn Crouch for et halvt år i bytte mot at en av deres nåværende spisser, nemlig Sam Vokes, går til Stoke. Det blir spennende å igjen se den 2 meter høye spissen prøve seg i Premier League.

Peter Crouch har tidligere spilt for hele sju ulike klubber i Premier League og har derfor allerede en god karriere bak seg. Hans debut i ligaen gjorde han for Queens Park Rangers, da de kjøpte han i 2000 fra Tottenham hvor han aldri hadde fått spilletid for førstelaget.

Allerede i 2001 ble han igjen solgt, denne gangen til Portsmouth. Han scoret hele 18 mål på 37 kamper for laget fra det sørlige England, men ble også herfra solgt videre etter kun én sesong.

Turen gikk videre til Aston Villa, men ble under oppholdet her lånt ut til Norwich hvor han kun spilte 15 kamper. I 2004 ble han solgt videre igjen til Southampton, hvor han også kun var i én sesong.

Deretter fikk han plass i staben til storlaget Liverpool som beholdt han fra 2005 til 2008. Årene i Liverpool var nokså innholdsrike. Han fikk ingen god start og opplevde måltørke i hele 4 måneder før det løsnet. Sesongen 2006-2007 ble hans desidert beste hvor han ble toppscorer, selv etter at han knakk nesen halvveis i sesongen og ble borte fra banen i en måned.

Etter tre år med både oppturer og nedturer i Liverpool, var det på tide å vende tilbake til Portsmouth. Her ble han værende i et år før han igjen gikk tilbake til laget hvor alt startet, nemlig Tottenham.

Det ble dog kun to år i Tottenham før han endte opp i Stoke som han har spilt hele 225 kamper for. Etter sju og en halv sesonger i Stoke er tiden igjen kommet for å spille i Premier League.

Med til sammen 462 kamper og 108 mål i ligaen er det nå en spent fotballverden som venter på å se kjempen fra Macclesfield igjen briljere i engelsk toppfotball. Det er nok mange som er overrasket over dette comebacket med tanke på Crouch alder.

Men hverken han selv eller Burnleys manager ser på alderen som noe hinder. Ifølge Crouch selv er han i like god form som han alltid har vært og er fortsatt sulten etter å oppnå nye mål.

 

Han mener dog at spillestilen hans har endret seg noe, men tenker ikke på dette som noe negativt. Det samme sier Burnleys manager Sean Dyche, som legger mer vekt på motivasjonen til Crouch.

 

Dermed kan vi bare håpe at vi får se mer Crouch-magi i Premier League i årene som kommer. Det er også lov å håpe at det vil hjelpe Burnley resultatmessig, og at tippingen via https://no.unibet.com/betting kan bli mer spennende med Crouch i stallen.