Per Ciljan Skjelbred

Tidligere i dag kom Rosenborg med en skikkelig gladmelding til sine fans, en av klubbens gamle helter 32 år gamle Per Ciljan Skjelbred vender hjem.

Det ble hektisk på sosiale medier da Rosenborg la ut en videosnutt med sportssjef Mikael Dorsin som dro til Berlin for å møte midtbanespilleren.

Les: Lars Bohinen tester midtbanespiller Jordon Mutch

Kommer hjem til sommeren

Til Eurosport sa Per Ciljan Skjelbred rett etter signeringen: «Det som motiverer meg med å komme hjem er rett og slett å spille for RBK igjen. Det er der det hele startet og jeg håper jeg har noe å bidra med sportslig, det er det jeg ser fram til. Også det å komme hjem til Lade, plassen min – og starte livet på nytt».

«Nå har jeg levd på kontrakter og uvisshet i mange år, så den kombinasjonen av å komme hjem i den sorte og hvite drakta er det jeg gleder meg mest til».

Les: Jürgen Klinsmann ville ha mer penger og mer makt


Rosenborg sin nye sportsdirektør Mikael Dorsin har ivret for å få Skjelbred tilbake.

«Det er Rosenborg som har pusha og jeg er jo gratis, så Mikke hadde en plan han, etter at han tok over. Jeg har vært ni år vekke, og jeg hadde fortsatt mulighet for å re-signere her eller en annen klubb»

For det var absolutt muligheter andre steder også.

– Det er flere klubber som har vært frampå både i Tyskland og i andre land. Men så kom Rosenborg med et tilbud som vi begge var happy med.

Føler seg ung
Han har skrevet under på en kontrakt som strekker seg i to og et halvt år med Rosenborg. Det gjør han til RBK-spiller ut 2022-sesongen.

Og han utelukker ikke at han fort kan bli enda lengre i gamleklubben.

– Akkurat nå kjennes det ut som jeg kan spille til jeg er 40, sier han til Eurosport.

Hvor han er tiltenkt på banen under Eirik Horneland, vet han ikke. Men trolig tåler kroppen de fleste posisjoner.

– Kroppen har vært veldig bra den siste tida, så motoren er ikke så verst altså. Men treneren får bestemme hvor han vil bruke meg.