Cash is king, men ikke automatisk titler. (foto: psg, twitter)

Det var duket for det som beskrives som verdens dyreste kamp. Da de 22 spillerne løp ut på Parc des Princes på tirsdag kveld var dette milliarder av kroner som løp rundt i arbeid. Oljefondet i Paris vant.

La Liga-bossen Javier Tebas er illsint over hvor urettferdig det er hvordan klubber som Manchester City og PSG kan hamstre og lønne de største stjernene. På tirsdag var det to likestilte klubber som begge har sugerøret opp i et oljefond.

Les: «Heimebane» har blitt en realitet!

Vel, ikke helt likestilt. I sommerens overgangsvindu spaserte Lionel Messi inn på Parc des Princes, mens City mislyktes i å hente Harry Kane. Før kampen ble Guardiola spurt om hvordan han skulle stanse trioen Neymar-Mbappé-Messi. Da kom et oppgitt smil fra City-manageren og svaret: «Vet ikke».

Nå består PSG av mer enn denne trioen. Kritikken mot Ligue 1-giganten når de har snublet, er at PSG-manageren skal styre en gjeng med individuelle spillere som hver og én kan være gamechanger, men som på dårlige dager ikke fremstår som et lag.

Manchester City traff PSG på en kampdag da det både fungerte for individene og for laget.

Les på Engelske klubber: Ian Wright overbevist om at Martin Ødegaard er løsningen

Idrissa Guye staket ut kursen for PSG med scoring allerede ettter 8 minutter. City hang likevel godt med, men Guardiola fikk oppleve akkurat det han fryktet.

(foto: psg, twitter)

-Vi håndterte PSG til å begynne med, men vi vet at det er umulig å kontrollere Leo i 90 minutter, sier Guardiola etter kampen.

-Han rørte ikke ballen mye, men han har selvfølgelig nettopp kommet tilbake fra skade så han trengte å få litt rytme. Men vi vet alle at når han kan løpe og komme tett på ballen, er han ustoppelig, oppsummerer Guardiola.

Kvarteret før full tid punkterte Messi kampen. En befriende første scoring for argentineren i PSG-drakt mot høstens kanskje tøffeste motstander.

Pochettino har fått igang spilleren med 121 scoringer i Champions League. Når det spisser seg til i de avgjørende kampene har PSG en ressurs som ikke bare Guardiola kommer til å frykte.

Les: Everton ikke ferdig med å hente Real Madrid-spillere