Penger ikke noe problem: Her er den nye Rosenborg treneren

(c) Bilde RBK: Bli ferdig, gutta!
Top Article ad

Endelig etter en høst med midlertidig trener, seriegull og cupseier er en permanent trener på plass. Rini Coolen er tilbake og trener de unge og håpefulle på Lerkendal og lurer sikkert slik mange fans gjør om når penger ikke var noe problem, hvorfor det ikke kom en flott kjent manager fra det store utland med skreddersydd dress og overtok, men en hardarbeidene norsk trener med begge beina på jorda. 

Eirik Horneland er ny hovedtrener for Rosenborg

43-åringen har skrevet under en toårskontrakt, samtidig er Karl Oskar Emberland ansatt som assistenttrener – også han på en toårskontrakt. Horneland og Emberland har trent FK Haugesund sammen de to siste sesongene.

Det er ikke tvil om at Eirik Horneland har gjort en meget solid jobb for Haugesund og sikkert vil gjøre det bra, det mange fans stiller seg undrende til var alt som har skjedd i klubben rundt sparkingen av bruttern, midlertidig trener og de mange som etter hva vi kan erfare har sagt nei takk til Rosenborg.

Trenerrotet har svekket Rosenborg sitt omdømme, hvor alvorlig får klubben beskjed om i en rapport om miljøet i klubben og den snarlige rettssaken om sparkingen av bruttern var legitim. – Hvor trygt styreformann Ivar Koteng sitter er sterkt knyttet opp til disse to sakene.

Les: Bruttern skal ha sagt nei takk til Haugesund

Det var såpass vanskelig for Rosenborg å finne den de ønsket at Ivar Koteng fortalte media at penger ikke var noe problem i jakten på ny hovedtrener. – Det fikk fansen til å se hvor seg noe virkelig stort.

Trond Henriksen blir også en del av trenerteamet, og fortsetter som assistenttrener slik han gjorde det i fjor høst under Rini Coolen.

Veien til Rosenborg
Horneland ble assistenttrener i Haugesund da han la opp som spiller i 2009. Sammen med hovedtrener Jostein Grindhaug ledet han laget frem til 2015 da han fikk tilbud om jobben som trener for G18-landslaget.

Etter to år i Norges Fotballforbund tok han over som hovedtrener for Haugesund i oktober 2016. Samme høst ledet han Haugesund til en sterk 4. plass i Eliteserien og Europa League-kvalik.

I 2017-sesongen lå Haugesund godt an til en ny god plassering, men en skuffende avslutning på sesongen gjorde at laget havnet på en 10. plass.

I fjorårets sesong var imidlertid Haugesund å regne med igjen. Laget endte til slutt på fjerdeplass og ny Europa League-kvalik.

Emberland ble Hornelands assistenttrener i Haugesund foran 2017-sesongen.

50-åringen har bakgrunn som trener og sportslig leder i Sportsklubben Vard gjennom en årrekke. Han ledet også Sogndal i tre sesonger mellom 2007-2009.