Agent Raiola.

Det vi har sett i går og i dag representerer med all tydelighet det man misliker mest med businessen rundt fotballen. 20 år gamle Erling Braut Haaland har sammen med sin far Alfie gjort et bevisst valg da de valgte Mino Raiola som sin agent.

I fjor var agenten nær å bli kastet ut og suspendert i flere måneder på grunn av umoralsk forretningsførsel, både det Italienske forbundet og UEFA valgte å utestenge Raiola, men de ble overprøve av FIFA som ikke akkurat er kjent for å ha rent mel i posen. – Det blir ganske latterlig av Haaland på landslagssamling å gå rundt med T-skjorter som skal promotere menneskerettigheter samtidig som han er i seng med et rasshøl som Mino Raiola.

Les: BBC: Celtic i avsluttende forhandlinger – har bestemt seg for neste trener

Nå er gjengen som i norske medier omtales som Team Haaland på en kvalmende turne rundt om i Europa, det er ikke som VG, TV 2 og Nettavisen en hyllestferd, men et forsøk på å sette klubber opp mot hverandre for å suge mest mulig penger ut av klubber som lurer på hvordan de skal overleve etter corona-pandemi.

Torsdag ble pappa Alfie Haaland og agent Mino Raiola filmet både i Barcelona og Madrid, der de ifølge flere medier skal ha vært i møter med Spanias to største klubber i forbindelse med en mulig overgang. Så skal ferden ha gått videre til England, hvor møter med de største og rikeste skal gjennomføres på løpende bånd, Manchester City, Manchester United og Chelsea.

Les på F7: Mino Raiola benekter de krever 400 millioner rett i foret!

Manchester City har allerede meldt seg ut av konkurransen.

Det kommer ikke til å virke, prisen som forlanges både for overgang, ekstrabetaling til agenten, og lønn er så hinsides at de alle kommer til å velge en annen løsning. Vel er Erling Braut Haaland god, men han viser ved å «shoppe mellom klubber» på den måten han ikke er lojal og at han bare spiller for pengene.

Les på Popidol: Bare plast igjen av glamourmodell Katie Price